InternetZalozi.com Блог

Букитата се произнесоха: Англичаните остават в Европейския Съюз

Англия остава в европейския съюз - БрекситВ навечерието на референдумът, който поставя пред британците въпроса за оставането или напускането им на ЕС, по-голямата част от букмейкърите смятат, че Англия ще избере ДА остане в пределите на съюза. Въпросът, който вълнува всички, е дали прогнозите на горе-споменатите  ще се окажат вярни за 3-ти пореден път?

Имайки предвид факта, че букмейкърските прогнози, относно скорошния референдум в Шотландия и превеса на Консервативната партия на последните избори в страната, се оказаха верни, въпреки разминаването им с данните от повечето анкетни статистики, то шансът, сегашните им прогнози за оставането на Англия в ЕС, е неимоверно голям те да се окажат прави отново.

Единственият документиран път, в който букитата не успяха да познаят, беше случаят, когато консерваторите не успяха да станат водещата политическа партия в страната. Но въпреки неточната прогноза, букмейкърите отново бяха по-близо до истината, отколкото повечето анкетьори.

Сега британци, ирландци и всички поданици на короната, които пребивават на територията на Обединеното Кралство и Гибралтар, ще трябва да вземат своето решение относно бъдещото членство на страната в ЕС. Според прогнозите на букитата, оставането на Англия в съюза е повече от гарантирано и контингентът на хората поддържащи тази теза нараства буквално с минути.

Букмейкърите намалиха коефициентите си, и ако преди шансът за оставането на Англия  в ЕС беше „едва” 60%, то към текущия момент, той е цели 82%. Текущите прогнози до голяма степен съвпадат с прогнозираните резултати от проведените анкети и предварителни статистики, според които гласовете „ЗА” ще са с около 2 пункта повече от тези „ПРОТИВ”.

Маркъс Годар, който е на чело на екипа на Betfred за политико-релевантни залагания, споделя, че той самият е на 80-90% уверен, че Англия ще предпочете да остане в ЕС, „заради мащаба на всичките направени залози”.

„Няма да е с особено голяма марж, нещо от рода на 55% на 45%, но вотът, определено, ще е в полза ЗА оставането на Англия в ЕС. Също така прогнозирам, че коефициентите, поддържащи тази теза, ще паднат още повече” сподели Годар пред английския вестник The Independent.

Саймът Клер от Coral, изложи теза, подобна на тази на Годар, също смятайки, че букитата са улучили право в десетката с прогнозата си за оставането на Англия в ЕС.

„Ако парите, които хората залагат, отразяват мнението им по въпрос с важност като този, то тези залози трябва да бъдат взети предвид” каза Клер в отделно интервю с The Independent.

Хжалмар  Квам, който е на чело на William Hill, сподели своето една идея по-консервативно мнение относно въпроса, казвайки, че въпреки процентът за оставането на анличаните в рамките на ЕС да гравитира около 86-87%, то доказателствата за това не са толкова едностранни, колкото им се иска на някои.

Като довод, той насочи вниманието ни към залозите поставени към William Hill, според които, 75% от залагащите смятат, че Англия ще избере да напусне съюза, а едва 25% са прогнозирали, че страната ще остане.

„Може би този голям процент на залаганията, че страната ще напусне ЕС е показателен, че сме сбъркали с прогнозите си. Именно тази мисъл не ми дава покой. Имахме подобна ситуация на последните избори, когато голям брой от малките, независими букита даваха прогнози, че консерваторите  ще се наложат с един убедителен вот, а ние смятахме, че това няма да се случи” коментира още Квам пред The Independent.

Годар обаче смята, че големият брой на залозите за напускането на съюза, се дължи на ниските не особено привлекателни коефициенти за оставането на страната в ЕС. Той настоя, че залозите, направени със значителни суми, предполагащи дълъг и сериозен процес на обмисляне на самия залог преди неговото поставяне, са в полза на оставането на Англия в ЕС.

„Доста от залагащите, избират да заложат по-малки суми за евентуалното напускане на Англия на ЕС, поради високите коефициенти, които им обещават значително по-високи печалби от по-сигурния вариант свързан с оставането на страната в съюза. Като цяло, мисля, че в края на краищата 30 милиона паунда ще бъдат заложени като обща сума относно резултатите от референдума, като 25 от тях ще са „ЗА” оставането на страната в ЕС, и едва 5 ще са „ПРОТИВ”,” завърши Годар.

Последни Новини

Каква е сегашната ситуация около 1xbet

1xbet се превърна много бързо в един от най- големите сайтове за спортни залози в световен мащаб. Това, което се хареса най- много на играчите е наличието на многобройни пазари за спортни мероприятия,...
Прочети повече

Подготовка за Обиколката на Витоша 2017

10 срещу 11 юни 2017 любителите на спорта ще бъдат готови да наблюдават едно от най-интересните събития на годината – Супермаратонът за колоездачи и скороходци „Витоша 100” км. За пета поредна година ...
Прочети повече

Heroes of the Storm Организира Mid-Season Brawl 2017

След края на плейофите организирани от Heroes of the Storm Global Championship се насочваме към сблъсъка в средата на сезона наречен още Mid-Season Brawl. Предстои първото глобално събитие на годината...
Прочети повече