InternetZalozi.com

Европа ще стане Меката на онлайн хазарта?

Европа меката на онлайн хазарта

Откакто Американското законодателство внесе промени в конституцията си и забрани интернет казината за да ограничи игрите в които по-скоро ви е необходим късмет отколкото познания за да спечелите.

Все повече се заговаря за това как Европа ще се обособи като новата дестинация за онлайн залози. Освен за Европа се споменава и Азия, чийто пазар е доста динамичен и атрактивен не само за хазартната индустрия. Тези два континента може би скоро ще приютят всички компании, които не отговарят на условията в Америка и са принудени или да прекратят своята дейност или да търсят алтернатива.

Ако следите от близо ситуацията с онлайн хазартната индустрия в Америка, то най-вероятно сте забелязали, че голяма част от казино компаниите вече затвориха своите сайтове в следствие на забраната. Superior Poker вече заявиха, че смятат да отворят нов уеб сайт, който да приема и американци. Това означава, че промените в закона не са способни да ограничат напълно възможността компаниите да развиват своя бизнес и на американския пазар. Тези фирми вече търсят вратички и алтернативни варианти за да продължат да оперират, както и да се възползват от „разчистения“ пазар, който предполага по-добри обороти за тези, които продължат да работят.

Говорейки, че Европа е напълно възможно да се обособи като център за онлайн казината в световен мащаб е уместно да се спомене, че това ще се случи вероятно в 3 държави – Великобритания, Германия и Франция. Но нека не забравяме, че в Германия и Франция компаниите, които се опитат да стъпят на тези пазари ще срещнат сериозен отпор от тяхна страна, защото там също се опитват да ограничат онлайн хазарта. Ако в Германия е забранена хазартната дейност само в някои области, то във Франция нещата са доста по-затегнати. А що се отнася до Обединеното кралство, там близо 6 милиона души играят онлайн, но и конкуренцията на местно ниво от букмейкърите е доста солидна.

В Азия може би Япония е единствената държава където могат да се преместят. Ако бъде взето под внимание населението, то пазара се оказва прекалено малък за компаниите, които напускат САЩ. Китай и Индия са най-бързо развиващите се икономики в света и със стотици милиони потребители използващи интернет, но там трудно ще се наложат онлайн сайтовете за залози.

Back to Top