букмейкъри с лиценз в България

Към момента букмейкърската компания Expekt не е одобрена от нас. Препоръчваме Ви да прочетете ревюто на bet365 или да разгледате нашата таблица с най-добрите букмейкъри.

50% бонус до €50

Не е одобрен

*18+; В сила са условията на букмейкъра!

 • Множество спортове
 • Излъчване на живо
 • Ексклузивни пазари
 • Cash out опция

Expekt – Любимият букмейкър на милиони потребители в Северна Европа

Expekt е марка в спортните залози, която започва своята история още през 1999 година. Регистрирана е в Малта, има централа и в Швеция. Платформата се използва от около 2 милиона души в различни държави. Фокусът на компанията са скандинавските държави. Експект е един от по-малко познатите сайтове за спортни залози в България.

Компанията е основана от шведите Кристиан Хаупт и Кон Гисар, които искат да са сред първите играчи на пазара в Северна Европа. През март 2021 година LeoVegas придобива бизнеса и в момента тече реорганизация. Днес ще разгледаме особеностите и възможностите, които се предлагат на играчите.

Как да вляза в Expekt и мога ли да играя от България?

Официалният сайт на букмейкъра е достъпен от България, без да се налага връзката ни да преминава през чужд IP адрес. Тъй като няма лиценз и тъй като сайтът има нови собственици, които в момента променят доста неща, за нерегистрираните потребители някои функционалности не работят или се изменят. Да се надяваме, че когато реформите приключат, Експект ще обърне внимание и на Балканите.

Много трудно можем да си направим Expekt регистрация, освен ако не сме в скандинавските страни или Полша, където е основната дейност. Не могат да ни помогнат нито алтернативни линкове, нито огледални сайтове, нито прокси сървъри или VPN услуги.

Ако все пак сме в държава, от която има достъп, то със сигурност препоръчваме тест на Expekt спортни залози, защото има някои неща, които са уникални за организацията. В противен случай е по-добре да не се опитваме да заобиколим правилата и ограниченията, а да си изберем някой друг от многото сайтове, които сме разгледали и оценили в нашия сайт.

Основният Expekt лиценз за опериране в хазартния сектор е от Малта

Експект България разполага с лиценз на компанията си и спазва регулациите на LGA (Lotteries and Gaming Authority) в Малта, преди и сега на MGA (Malta Gaming Authority). Комисиите са издали следните лицензи с номера:

 • LGA/CL2/132/2000
 • LGA/CL1/573/2009
 • LGA/CL1/719/2010
 • MGA/CRP/237/2013

До 2019 година разполага и с лиценз от хазартната комисия на Великобритания, но дейността на острова е прекратена след смяна на приоритетите заради централизацията на клиенти в други държави.

Клиентите могат да бъдат спокойни, че Expekt спазва всички правила и работи напълно законно.

Букмейкърът си сътрудничи и с организацията за отговорно залагане GamCare, както и с различни други такива на местно ниво.

Създаването на Expekt регистрация става много лесно

Бърза и лесна регистрация в Expekt

На началната страница откриваме бутон „Register Now“, който на моменти не е видим заради текущите промени. Формата за регистрация е кратка.

Започва с формуляр за лични данни, който трябва да попълним коректно – за да може да се верифицираме успешно и възможно най-лесно. Започваме с пола и имената си. Следва адрес, пощенски код, град и държава. Избираме желаната валута, най-добре евро, а под нея датата на раждане. Посочваме правилен телефонен номер. Ако в момента има промоция, в която искаме да участваме, трябва да въведем нейния код. След това правим избор на потребителско име, парола, пишем наш e-mail адрес, избираме таен въпрос за възстановяване на достъпа, приемаме условията и се регистрираме.

Проверяваме пощата си за линка, с който да активираме профила си. След като влезем в него, следващата важна стъпка е да извършим Expekt верификация.

На всички играчи е ясно, че без нея вече не може да се играе. Регулациите са много сериозни и компаниите спазват правилата много стриктно. Експект не е изключение. Както винаги, трябва да качим някои документи – такъв за доказване на самоличност (лична карта, паспорт, шофьорска книжка) и такъв за доказване на адрес (най-вече някаква сметка или банково извлечение). След като потвърдим самоличността си успешно, ще ни бъде отключена възможността да теглим средства от сметката си.

Expekt депозит и теглене – Гъвкав набор от платежни методи според нуждите на клиентите

Любителите на залозите на първо място могат да се възползват от еталонът при хазарта – вкарване и изкарване на средства чрез банкови карти, издадени от Visa, Maestro и Mastercard, от онлайн портфейли като NETELLER и Skrill, добрият стар банков превод, посредника Trustly и консервативният депозит с Paysafe карта.

Минимумите за Expekt депозит и теглене са 10 евро или равностойността им в друга валута. Важно е да се отбележи, че при изтегляне е възможно за някои карти да се наложи такса до 2%. За другите методи няма такси. Депозитите се отразяват моментално, без банковите преводи, за които се изискват между 2 и 4 дни.

По отношение на разплащанията, Expekt има две много силни страни, които отличават платформата от конкуренцията:

 • При методи като NETELLER, Skrill и Trustly, тегленето се извършва в рамките на 24 часа, което е много бързо, в сравнение с обикновеното време за изчакване.
 • Във всяка страна, в която Експект работи, се сключват споразумения за местни методи за разплащане – понякога с определени банки, понякога с компании от рода на нашите EasyPay или Cashterminal.
Разплащателни методи:
Минимален депозит: €10 €10 €10 €10 €10 €25 €10 €10
Минимално теглене: €10 €10 €10 €10 €10 €25 €10
Време за теглене: 2-3 дни 2-3 дни 2-3 дни 24 часа 24 часа 3-5 дни 24 часа
Такса 2% 2% Няма Няма Няма Няма Няма Няма

Expekt бонус за нови потребители

Обикновено, офертата за първоначален бонус към депозита се различава за всяка страна. Най-често сумата е от 50 евро, като те са или под формата на безплатни залози или под формата на възстановяване на загуби в рамките на определен период от време. Правят се игри за хората, които са направили квалифициращ депозит в определен период от време, най-често от минимум 20 евро. Сега например се изтеглят хора, които да си изберат мач от европейското, който да посетят безплатно със свой приятел, изцяло на разноските на Expekt. Налични са и други предложения, според страната и навиците на играчите в нея.

10bet Бонус
 • Бонус:50% до €50
 • Бонус код:
 • Превъртане на бонуса:
 • Валидност:14 дни
 • Минимален коефициент:1.80
 • Минимален депозит:€20
 • Максимален залог:€50
 • Максимална печалба:
 • Изключени методи за плащане:
 • Изключени видове залози:от компютър

Не е одобрен

*18+; В сила са условията на букмейкъра!

Как да правим спортни залози в Expekt?

Когато се намираме в списъка със срещи, в който и да е спорт, до всяко събитие се намират общият брой достъпни възможности за залог в срещата, наричани още пазари или маркети. За най-горещите събития имаме дори над 500-600 възможности – най-вече във футбола. При баскетбола можем да стигнем до 200-300. При другите спортове е условно и зависи от специфичните участници.

Добро впечатление правят „Pre-packs“ пазарите, където имаме по няколко свързани залога – например общ брой колове и общ брой корнери, или пък краен изход и брой голове, различни комбинации с „Двата отбора да отбележат гол“ и прочие. Има секция с най-популярни пазари, секция с маркетите за редовно време и по полувремена, много азиатски линии, троен хендикап, залози за играчи, дори върху статистика, времето със спряна игра и смените.  Все неща, които се срещат рядко или не се срещат на други места.

Електронният талон (фиш) се появява долу в дясно и може да бъде местен по целия екран. Разделен е на три секции – за единични, комбинирани и системни залози. При системите имаме опции както за стандартните двукратни, трикратни, четирикратни, петкратни и прочие комбинации, така и за специални комбота като Лъки, Трикси, Хайнц и така нататък.

На всеки фиш е посочено дали селекциите в него ще са достъпни за Expekt затвори залог. Опцията покрива базовите функционалности и не разполага с допълнителни такива като автоматично затваряне например. Ставките за продаване на фиша са добри и е хубаво, че знаем предварително дали ще можем да направим Cash Out в Експект.

Спортни залози в Expekt

Разнообразие от възможности за залози на различни спортове и дисциплини в Експект

На платформата винаги се поддържат десетки хиляди различни събития за Expekt спортни залози. Те са разпределени в над 30 различни категории. Има както популярни спортове, така и по-малко популярни такива, допълнени от секции с предвиждания от всякакъв друг характер – телевизионни игри, лотарии, награждавания, политика и прочие.

Има множество разновидности на ръгби и хокей. Много добра секция за бейзбол, въпреки че спортът не е много популярен сред европейците. Всякакви келтски, американски и австралийски спортове са на разположение. Царете на спорта – баскетбол, футбол, тенис и волейбол са много добре издържани.

Има категория за залози на електронни спортове в Expekt България. Те включват най-вече игрите Rainbow 6, StarCraft 2, Rocket League, DotA 2, League of Legends и CS:GO. Понякога с всички включени игри, лиги и турнири, наличните срещи само в тази секция са хиляди.

Към момента на написването, Expekt виртуални спортове не са достъпни, най-вероятно по технически причини. Очакваме скоро да се появят обратно на платформата.

Видове Спорт

Футбол

Тенис

Баскетбол

Волейбол

Американски футбол

Хокей на лед

Тенис на маса

Дартс

Бойни спортове

Бейзбол

Ръгби

Бадминтон

Футзал

Голф

Крикет

Колоездене

Моторни спортове

Електронни спортове

Expekt има традиции в залозите на живо

За много хора това е най-вълнуващата част – залозите на живо. Тръпката е различна и за радост от Expekt обръщат сериозно внимание на това. Поддържат се доста спортове, с достатъчно наличие на пазари за тях. Можем да отворим срещите на живо като цяло, можем да ги разглеждаме и по спортове. Също така има секция с таймери до започването на най-близките събития, които ще са налични за игра на лайв. Когато изберем среща, тя се отваря на нова страница – с пазарите, статистика на живо, статистика от миналото и информация в реално време. От ляво можем да прехвърляме между срещите, ако искаме да играем на повече от една.

Едно от най-добрите неща за платформата на Expekt България e, че предлага излъчване на живо за клиентите си. То е достъпно само за най-големите срещи в най-големите първенства, но със сигурност е приятно да го има. Най-запалените ентусиасти, които обичат да гледат срещи от по-непопулярни лиги и турнири, няма да могат. Но все пак има много букмейкърски къщи, които въобще не предлагат гледане на спорт в реално време. Трябва да имаме налична сума по сметката си, за да гледаме.

Expekt мобилна версия и приложения за максимално удобна игра от всяко място на света

Expect предлага удобна и лесна мобилна версия

Започваме от там, че не просто се предлагат няколко възможности за игра от мобилни устройства и те са много добри, но и често има специален Expekt бонус за игра през телефон или таблет.

При отваряне на сайта на Експект през браузъра на устройството ни се зарежда много компактна Expekt мобилна версия на сайта – но с всички филтри, бутони и опции. Дори дизайнът не се различава, за да е по-лесно ориентирането.

Налични са и Expekt мобилно приложение за iOS и Android. Приложението за Android се изтегля от сайта на компанията. Това за iOS се изтегля от Play Store, където такива приложения са позволени за качване.

Структурата и дизайна на Expekt се различават по няколко неща от всичко останало

За разлика от някои букмейкъри, които залагат на много подробните и дълбоки функционалности и наличието на огромно количество текст, от Експект са избрали по-лек подход. Искат преживяването да е изпълнено с възможно най-малко грижи и човек да може да направи каквото поиска с възможно най-малко кликвания с мишката.

Сайтът предлага най-лесният за използване строител на залози. При тази функция можем да комбинираме различни пазари от една и съща среща, за да построим фиш на няколко нива. Получават се много добри коефициенти. Чисто технически всичко се случва много плавно – със слайдъри за линиите, падащи менюта за всяка категория пазари. Докато ги разглеждаме остава опцията за следене на статистика.

Сигурност и безопасност в Expekt по скандинавски

Скандинавците са известни с пунктуалността и практичността си. В тази област това се забелязва много силно, тъй като от Expekt много целеустремено предприемат мерки срещу загубата и неоторизирания достъп/използване на личната ни информация. Спазват се всички изисквания на GDPR, целите процеси по обработка и съхранение са подробно описани. Използва се криптиране на връзката между нас и сървърите им, което е удостоверено от SSL сертификат. Правят се редовни обучения по етика и най-добри практики по сигурността. И отделно има чисто технически софтуерни и хардуерни решения, които се използват за защита.

Обслужване на клиентите по няколко различни начина

Екипът по поддръжка работи доста ефективно поради две причини. Първата е, че служителите са на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата. Втората е, че поддръжката е фокусирана в чат на живо и по имейл. Най-добрите опции за повечето клиенти. Няма контактна форма, няма и опция за контакт по телефона за директна поддръжка. Има номер за контакт, но не се използва за ежедневни запитвания. Има форма за оплаквания и похвали. Понякога се случва да трябва да изчакаме малко връзката с агент в чата. Помага, ако попълним предварителната форма с достатъчно информация за запитването си. Тогава нещата се случват много лесно и бързо, защото екипите боравят много добре с информация. Всеки детайл е от значение.

По e-mail можем да се свържем като изпратим съобщението си на support@expekt.com

Хубаво е да се отбележи и, че чатът на живо е достъпен и без регистрация. На сайта е налична и помощна секция с търсачка и няколко раздела. Там има най-важната информация по доста въпроси.

Фирма: Основана: Адрес: Лиценз: Раб. време: Чат на живо: E-mail: Телефон:
Expekt 1999 Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM1640, Sliema, Malta MGA/CRP/237/2013 24/7/365
support@expekt.com +356 2778 1166

Expekt е букмейкър, който има какво да предложи и ще предлага още повече

Започваме заключението с това, че компанията трябва да засили вниманието си към Expekt бонус, да въведе глобални оферти и малко повече предложения като количество. Това е основният недостатък на букмейкъра. От друга страна обаче, сайтът е много лесен за използване. Има лайв стрийминг на спорт и добро количество събития на живо. Спортната секция е препълнена от срещи за залагане. Имат много добра политика за разплащателните методи. Определено има за какво да играем в Експект. За жалост това е един от най-трудните сайтове за игра, предвид страните, в които работи. Да се надяваме, че тазгодишното придобиване ще промени това.

FAQ

Колко време отнема верификацията в Expekt?

След като изпратим исканите от нас документи, те ще бъдат проверени и потвърдени в рамките на 2 дни след изпращането им. Ще получим известие, когато това се случи. Препоръчваме Expekt верификация веднага след регистрация.

💰 Какви са финансовите ограничения в Expekt?

Минималният залог е доста нисък – 10 евроцента. Максималният залог е различен, в зависимост от лигата и конкретната среща. Максималната печалба от единичен залог е с таван от 55 хиляди евро.

На какви коефициенти можем да разчитаме в Expekt?

В повечето случаи са около и малко над средните на пазара. Ако се интересуваме от залози на стойност, не много трудно можем да открием ставки, които са с между 1 и 10 процента по-високи от тези на други платформи. Не лош букмейкър и, ако обичаме да правим арбитражи.

50% бонус до €50

Не е одобрен

 • Бонус:

  3.2

 • Залози на живо:

  3.6

 • Мобилно приложение:

  3.1

 • Пазари:

  4.0

 • Методи за плащане:

  3.8

*18+; В сила са условията на букмейкъра!

Ако все още не сте избрали вашия онлайн букмейкър, разгледайте следните оператори:

100лв Кредити за залози
Bet365 Ревю
100% бонус до 200лв
Efbet Ревю
100% бонус до 200лв
Winbet Ревю