InternetZalozi.com

Легализиране на спортните залагания

Adam_Silver_NBA_Chairman

Гледната точка на Адам Силвър за спортните залагания

Спортният комисар най- накрая се реши да подкрепи легалните залагания. Легализирането на спортните залагания винаги е било силно дискутирано.   Колежански и професионални спортисти усърдно работят по това да променят имиджа на  спортното залагане. Америка е на кръстопът, на който хората най- после могат открито да дискутират  позитивите от легализирането на спортното залагане.

Силвър е първият прoфисионален спортен комисар, който подкрепя легализирането на спортните залагания.

NBA комисарът Адам Силвър е единственият спортен комисар в Америка, който открито подкрепя легализирането на спортните залагания. „Аз съм привърженик на прозрачността и определено съм реалист в бизнес отношение.  Най- добрият начин лигата да контролира залаганията е те да бъдат реорганизирани в легални организации по залозите, за да могат да бъдат следени. Това е прагматичният подход”

Силвър също така спомена, че щатовете, които имат нужда от пари ще подкрепят реформата. Миналият октомври Крис Кристи, губернаторът на финансово закъсалия  Ню Джърси премахна закон, който забранява спортните залози в щата.

Мнението на Силвър е споделено и от много други

Бившият комисар Дейвид Стърн веднъж беше казал: “ Мога само да ви кажа, че това е една от най- сериозните ситуации и най-сложната, която съм виждал като фен, адвокат или комисар на NBA”.  Това изказване беше по повод разследването срещу  съдия Тим Донъхи, заради залаганията му.

Много представатели на различни спортове изказаха своето мнение върху тази пародия, а NBA само наблюдаваха числата. Лигата изучаваше пазара в Лас Вегас, световната „Мека” на хазарта.

Сега когато бомбата беше пусната Стърн, който пазаше всячески подкрепата, която имаше, също подкрепи мнението на Силвър: „ Сега когато курсът е зададен на Адам му остава само да каже, в коя посока ще поеме и смятам, че той постъпи правилно и затова има моята подкрепа. ”

Back to Top