InternetZalozi.com Блог

Подготовка за Обиколката на Витоша 2017

10 срещу 11 юни 2017 любителите на спорта ще бъдат готови да наблюдават едно от най-интересните събития на годината – Супермаратонът за колоездачи и скороходци „Витоша 100” км. За пета поредна година планинския терен ще предизвика борбения дух и физическата издръжливост на стотици спортисти от различни краища на страната.

Internetzalozi събра най-важната информация за събитието, която ще е необходима на всеки, който е решил да участва. Всяка година маратонът минава по различен терен и поднася нови изненади на редовните състезатели. Ръководството вече публикува информация за промените в маршрута тази година. Имайки това в предвид, маратонците трябва да обърнат специално внимание на участъка между селата Чуйпетльово и Ярлово. Тази година в маршрута бе включена седловината под вр. Смильор, от която те трябва да бъда направят завой на юг и да продължат по билото, което ще ги отведе към Букапреслапския проход.

къде се събират състезателите на Витоша 100 кмСъстезателите на „Витоша 100” км. ще се съберат пред Резиденция Бояна. Ако се ориентирате с GPS, ще намерите точното място на координати 42°39’18.4″ север и 23°16’37.5″ изток. Първи ще започнат колоездачите, стартът за тях ще бъде даден на 10 юни от 6 часаса сутринта. За скороходците събитието ще започне в полунощ – точно минута преди настъпването на 11 юни.

Освен физическа подготовка, участието във събитието изисква изрядна екипировка и оборудване. Колоездачите например са задължени да носят предпазни каски, докато скороходците трябва да разполагат със преносими осветителни тела – челник или фенер. Наколенките и налакътниците не са задължителни.

Участниците в надпреварата няма да открият пластмасови чаши или бутилки с вода на подкрепителните пунктове. Това се налага поради съображения от еко институциите за околната среда. Затова всеки участник във „Витоша 100” км е длъжен да си донесе свое собсвено шише или чаша. Забранено е изхвърлянето на боклуци в рамките или извън рамките на трасето. На подкрепителните пунктове има дстатъчно кошчета за изхвърляне на отпадъчни материали.

В името на честната игра, на маратонците се забранява употребата на алкохолни напитки, психоактивни вещества и всякакви други стимуланти. Забранена е в сила както преди началото така и по време на маратона. Представители на ръководството ще следят да нейното спазване.

Преди началото на състезанието, маратонците трябва да се уверят че са поставили своите състезателни номера на видно за съдиите място. Участниците няма да имат проблем да се ориентират по трасето.

Подготвена е специална маркировка която не съвпада изцяло със тази която е предназначена за редовните посетители на парка. Състезателите само трябва да следват оранжевите светлоотразителни табели свързани със събитието. Означенията се отличават със червено-бяла лента и надпис „100“.

Ръководството на „Витоша 100” км напомня, че всеки участник в надпреварата лично носи отговорност за своето здравословно състояние. Ако някой все пак изпадне в беда, или забележи пострадал, може да потърси или осигури помощ като се обади на телефонен номер 0888 227 736.

Не по-малко важно е състезателите да разполагат с подходящи дрехи за суровия планински климат. Времето ще бъде особено нестабилно и студено в ранните часове преди началото на събитието.

Маратонците могат по всяко време да напуснат състезанието. Който желае да се откаже е длъжен да съобщи за своето решение на съдиите, разположени в отделните участъци по маршрута, или на вече споменатия телефон.

Регистрацията за събитието приключи официално на 1 юни. Ако ви е нужна допълнителна информация, пишете на имейл obikolkanavitosha100km@gmail.com

Ако сте фенове на онлайн залозите, може би ще ви е полезно да разгледате и останалата част от сайта ни и най-вече секцията с най-добрите букмейкъри в България.

Последни Новини

Каква е сегашната ситуация около 1xbet

1xbet се превърна много бързо в един от най- големите сайтове за спортни залози в световен мащаб. Това, което се хареса най- много на играчите е наличието на многобройни пазари за спортни мероприятия,...
Прочети повече

Подготовка за Обиколката на Витоша 2017

10 срещу 11 юни 2017 любителите на спорта ще бъдат готови да наблюдават едно от най-интересните събития на годината – Супермаратонът за колоездачи и скороходци „Витоша 100” км. За пета поредна година ...
Прочети повече

Heroes of the Storm Организира Mid-Season Brawl 2017

След края на плейофите организирани от Heroes of the Storm Global Championship се насочваме към сблъсъка в средата на сезона наречен още Mid-Season Brawl. Предстои първото глобално събитие на годината...
Прочети повече