InternetZalozi.com Блог

Прогноза Италия – Северна Ирландия Евро 2016

Италия Северна Ирландия Евро 2016След като отборът на Ирландия, беше отстрелян с 3 на 0 от Белгия, той ще трябва да се сблъска с едно от най-големите си предизвикателства за последните няколко години, като се изправи срещу отбора на Италия на стадиона в Лил тази вечер.

Селекционерът на Италия, Антонио Конте, най-вероятно ще предпочете да даде малко почивка на ветераните си, и в същото време да пробва някои от по-младите играчи на отбора, които не са се разписали със значително игрово време. Дали това ще бъде козът, от който се нуждае Ирландия, за да открадне една победа от Скуадра адзура, знаейки, че се нуждае от такава, и то убедителна?

Може би искаме малко повече от това, което е по възможностите на играчите на Мартин О’Нийл, но не е като да нямаме предишен подобен случай – връщаме ви обратно към паметното лято на ’94 година, когато Рей Хоутън отбеляза знаметия си гол, с който изведе Ирландия към победата над Италия на Световното първенство. Способен ли е сегашният ирландски отбор да повтори подвига на съотборниците си от ’94?

Превю на мача

Всички са по местата си, мачът е готов да започне.

Италия вече преминава в следващата фаза на първенството, след късния гол, който отбелязаха в мача си със Швеция, докато Ирландия се нуждае от убедителна победа, за да продължи да радва феновете си с още мачове.

Италия ще даде заслужена почивка на ключовите си играчи, това е пределно ясно, но Ирландия не може да си позволи подобен лукс и ще трябва да се раздаде на максимум, ако иска да реализира шансът си за победа. Все пак след подобни промени в отборът на Италия, момчетата на Мартин О’Нийл няма как да не очакват, че защитата на адзурите няма да е това, което беше в миналите мачове.

Начинът, по който отборът на Белгия обаче прегази ирландците, чрез прецизно изпълнение на контра атаките си, ме кара да си мисля, че въпреки огромният шанс, който ще има отборът на Ирландия да бележи гол в мача, то той няма да бъде способен да опази вратата си чиста.

Затова въпреки промените в състава на Италия, мисля, че Ирландия трябва да се задоволи дори и с едно равенство.

Евентуален стартов състав на Италия: (3-5-2) Буфон – Огбона – Бардзали – Бонучи – Дармиан – Флоренци – Мота – Заза – Стутаро – Имобиле – Ел Шараави

Контузени и наказани играчи – Имайки предвид, че Италия преминават към следващата фаза на първенството, очаквам няколко промени в отбора, отразяващи се в това, че ключовите играчи ще бъдат наградени със заслужена почивка – Де Роси, Чиелини, Пеле, Едер и Кандрева.

Евентуален стартов състав на Ирландия: (4-4-1-1) – Рандълф, Колеман, Брейди, О’Шей, Кеогх, Хендрик, Уелън, Макарти, Маклин, Хулахан, Лонг

Контузени и наказани играчи – няма такива

Италия срещу Ирландия: Прогноза

Имайки предвид факта, че Италия вече са си подсигурили преминаването към следващата фаза на първенството, то очакванията ми са Конте да даде път на по-младите и необиграни играчи да се докажат в този мач, което не значи, че това ще бъде лесен мач за отбора на Ирландия. Това може да се окаже повратен момент за ирландците на фона на това колко слаб изглеждаше отбора при контра атаките на Белгия.

Въпреки това си мисля, че Ирландия ще успеят да отмъкнат поне 1 точка от мача. Статистиката на отбора на Ирландия в мачовете срещу този на Италия в последните години е прилична. Очаквам Роби Кийн да допринесе с играта си, когато го пуснат в игра от скамейката, ако се нуждаят от гол през второто полувреме.