InternetZalozi.com Блог

Прогноза за Бразилия – Боливия – Световна купа – квалификации

braziliya-boliviyaБразилия оставя зад гърба си разочарованието от Копа Америка и се фокусира в кампанията за класиране на Световното през 2018. В следващата си среща посрещат Боливия.

След загубата си от Перу за Копа Америка, Бразилия е спечелила последните си два мача срещу Еквадор и Колумбия. Надяват се на 3-та поредна победа, за да превземат 1-то място, което към момента е само на 1 точка.

Боливия също бележи растеж след лошото представяне на Копа Америка. Нямат загуба от 2 мача – спечелиха срещу Перу и направиха равен с Чили. Сега обаче ще им е по-трудно – да победиш Бразилия като гост е сериозна задача.

В съперничеството между двата отбора си проличава доминацията на Бразилия, която печели 6 пъти и губи само 2. Като домакин никога не падат от този отбор – 4 победи  и 5 равни. Като домакин допускат само 1 гол, като гост 7. За сметка на това са отбелязали цели 28 гола – 18 като домакин и 10 като гост. Последната им среща е приятелска, през 2013 година – победител е Бразилия с резултат от 4-0.

Бразилия има само 1 загуба в тези квалификации. На второ място с 15 точки, само 1 зад Уругвай. В последните 5 мача нямат загуба. Боливия определено е аутсайдер. Намират се на 8-о място, само с 2 победи, 5 загуби и 1 равенство. Трябва да се отбележи, че последните им 2 мача са завършили с победа и равенство, което е напредък.

  • Прогноза:
  • ПП/КР – Бразилия/Бразилия @ 2.00