InternetZalozi.com Блог

Прогноза за Марибор – Абърдийн – Лига Европа

mariМарибор се изправя срещу Абърдийн като домакин във втория мач. В първата среща помежду им имаше равен резултат.

С подкрепата на феновете си, Абърдийн имаше превес, създадоха се много шансове. Определено шотландците не заслужаваха равен 1:1 като резултат. Очакваме във втората среща това да ги мотивира и да бъдат също толкова амбицирани.

Важно е да се отбележи, че през последния сезон Марибор спечели повече точки на път, отколкото у дома. Словенците играят доста прагматично като гости. Тогава допуснаха 12 гола в 18 мача навън, докато за същото време допуснаха 25 гола у дома. Същата тенденция важи и за отбелязаните голове.

Допуснали са поне по 1 гол на свой терен в 14 домакински мача през последната кампания. Абърдийн не би трябвало да имат проблем да отбележат.

Абърдийн идва от предния сезон със загуба в надпреварата за титлата със Селтик. Завършиха втори, макар и да играха много резултатен футбол у дома и навън. Те не са отбелязали гол само в 2 мача като гости в първенството миналата година.

Абърдийн трябва да се пребори за гол на чужд терен и вярвам, че ще го направи. Абърдийн успя да направи това нещо в трите квалификационни кръга за Лига Европа миналата година. Марибор като домакини също ще отбележи поне един гол пред публиката си.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 1.91