InternetZalozi.com Блог

Прогноза за Престън – Арсенал – Англия, FA къп

Миналия сезон Престън беше изритан от FA Cup в третия кръг от доста по-слаб съперник. В двата сезона преди това без проблем обаче го преминават. В последните сезони отборите от Премиър Лийг са голяма хапка за тях. В три случая излизат срещу Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул за Купата и биват отстранени.

Арсен Венгер даде сигнал, че ще даде почивка на някои от играчите си. Престън може би има шанс да направи нещо, още повече, че Венгер няма проблем дори да загуби. Играчите вече си купиха оправданието с прекалено пълната програмата за недостатъчно задоволителния сезон.

Двата отбора са се срещали два пъти в историята, през 1999 година. За Купата на EFL Арсенал печели с 4-1, а за FA Cup Топчиите бият с 2-1. Преди 60-те години са се срещали със 77 пъти – 32 победи за Арсенал, 26 за Престън и 19 равенства.

Престън се представя сравнително добре в домакинските си мачове, докато Арсенал не е в най-добрата си форма. Очакваме да видим някои от по-младите попълнения на гостите, които пък ще искат да впечатлят мениджъра.

Не смятам, че върху домакините има напрежение, но смятам, че лошата им история срещу съперници във Висшата лига ще им изиграе лоша шега.

  • Прогноза:
  • ПП/КР – Арсенал/Арсенал @ 2.15