InternetZalozi.com Блог

Прогноза за Спарта Ротердам – Аякс – Холандия Ередивизие

Спарта Ротердам - АяксСпарта Ротердам си спечели промоция по доста стилен начин. Те имат 6 титли от Първа дивизия и 3 Купи KNVB, но преди последната никоя не беше в близките години. Спарта е един от най-старите клубове в Холандия. Отпадали са от топ ешелона само два пъти – през 2002 и 2010.

Аякс не успя да стъпи на трона миналия сезон, като позволи на ПСВ да го направи. С изключение на последния им мач, целия сезон беше добър. Сега те ще търсят същото представяне, но с малко по-добър краен резултат.

Спарта има проблеми със състава, поне 4 от играчите ще отсъстват заради контузия, като това включва нападателите Стоукърс и Бергкамп, както и защитника Бреедайк. Може да види Ел Азузи, който е под наем именно от Аякс, в игра.

В Аякс нямат проблеми със състава. Очакваме двете нови попълнения Касиера и Юнес да дебютират на терена. Може да видим и младата надежда Каспур Долберг да дебютира за мъжете.

При последната си среща на този стадион, Аякс разгроми Спарта с 3-0. В 6 от последните 7 мача помежду им, Аякс няма загуба – 4 победи и 2 равни. Между двата отбора има голяма резултатност. В 4 от последните 6 срещи има над 3,5 гола.

От общо 28 срещи, Аякс има 20 победи. От Спарта Ротердам са падали само 2 пъти. Гостите идват като същински фаворит. Току що дошлите в елита трябва да се надяват на по-малко срамна загуба. Просто Аякс нямат загуба в последните 18 мача от Ередивизие.

  • Прогноза:
  • Първо полувреме – Аякс @ 2.20
  • Аякс да победи с хендикап -1 @ 2.075
  • Над 2,5 гола за Аякс @ 3.00