InternetZalozi.com Блог

Прогноза за Украйна – Исландия – Квалификации за Световно първенство 2018

Украйна - ИсландияАндрий Шевченко ще направи дебюта си като треньор на Украйна. Те бяха първия напуснал отбор от Европейското, но това си остана там, с напускането на техния треньор. Любимецът на народа Шевченко е готов да работи здрав, за да покаже другото лице на отбора в Русия през 2018.

Европриказката на Исландия все още държи влага на много футболни фенове. Те излязоха от групата си на Евро 2016 без загуба, а бяха с отбори като Португалия, Австрия и Унгария. След това елиминираха Англия. Едва Франция успя да ги спре. Сега са в група с Хърватия, Финландия, Украйна, Турция и Косово, което им дава шанс да продължат напред.

Предишната среща между тях е на квалификационния турнир за Евро 2000. Тогава Украйна победи като гост с 1-0 и направи 1-1 у дома. Това ще е първата им среща от тогава.

Ако не гледаме Евро 2016, Украйна има силна домакинска история – 5 победи от последните 6 мача. Имат 3 поредни чисти мрежи у дома. Не може да не сметнем провала на Евро 2016 разбира се, но имат млади таланти с немалък потенциал.

Исландия се представя зле като гост. В последните 10 гостувания имат 3 победи и 7 загуби. Комбинацията от анализ на формата и играта им един срещу друг прави Украйна малко или много фаворит. Единственото, което ме спира да заложа на тях е недостатъчното време за подготовка на Украйна, липсата на приятелски мачове и играта пред затворени врати.

Головата суша на Европейското е факт, но Украйна е отбелязвала във всеки един от 6-те мача преди това. Исландия губи, но е вкарала във всеки един от 8-те мача като гост. Мачът може да се играе за Украйна, но е по-добре да се играе и на голове.

  • Прогноза:
  • Двата отбора да отбележат гол @ 2.05
  • Над 2.5 гола @ 2.25