букмейкъри с лиценз в България

Как да направим успешен залог в дългосрочен период

Вероятно вече сте срещали термина „Анте пост“ в онлайн залаганията, но знаете ли какво точно означава той? Терминът произлиза директно от конните надбягвания и означава залог на определен кон поставен дълго преди старта на надпреварата. Това представляват дългосрочните залози. Префиксът „Анте“ означава „преди“, а накратко Анте Пост се разглежда като дългосрочен залог. Докато корените на тези залози са в конните надбягвания, днес те вече се срещат при повечето видове спорт.

дългосрочните залозиПри дългосрочните залози вие поставяте залога преди старта на надпреварата. Ако говорим конкретно за футболни залози – то дългосрочните се предлагат най-често за шампион на дадена страна или носител на купа. Популярни сред залагащите на футбол са дългосрочните пазари като Световен Шампион, Носител на Шампионска лига, и Шампион на Англия. Тези три шампионата привличат залози доста време преди старта на срещите. Обикновено букмейкърите представят коефициентите за следващото Световно Първенство по футбол веднага след финала на последното, базирайки се единствено на текущото състояние на отборите.

Къде да направите Анте пост онлайн залагания

*В сила са условията на букмейкърите!

Еволюция на дългосрочният залог

Благодарение на изключителното развитие на онлайн залаганията, вече няма нужда да се връщате назад в миналото за да разберете идеята на дългосрочните залози. Дори и никога да не сте се сблъсквали с конни надбягвания, лесно ще разберете всичко за залозите Анте Пост. Дългосрочните залози са доста атрактивни за повечето хора, особено що се касае до големи шампионати или популярни първенства по футбол. С течение на времето букмейкърите започват да предлагат и по-разнообразни дългосрочни залози – като такива за Голмайстор, Изпадащ отбор, Топ 6 отбора в първенство, Най-резултатен отбор и много други. Може да избирате между достатъчно различни дългосрочни пазари, и да откриете такъв, който най-пълно удовлетворява нуждите ви.

Ползи от дългосрочните залози

полрзи от дългосрочните залози

Каква е ползата от това да заложите пари на дадено събитие доста време преди неговото начало?  Реално може да заложите и 4 години преди началото на следващото Световно първенство, чийто изход е с много неизвестни. Например, няма да имате никаква идея в каква форма ще е отборът на който залагате и кои добри играчи ще пропуснат първенството заради контузии. Този тип залози донякъде са като стрелба в тъмното, затова при тях често ще получите по-високи коефициенти за отборите, отколкото ако изчакате старта на шампионата за да се ориентирате и заложите.

Може би се нуждаете от малко повече умения и способност за преценка за да поставите голяма сума на дългосрочен залог. Ползата е, че ще получите по-голям коефициент, но пък и риска ще бъде по-голям. Имате възможност и да направите контра залог /за това отборът да не спечели/ щом стартът на шампионата наближи. По този начин може да покриете евентуални загуби, ако дългосрочният ви залог е грешно преценен и се окаже губещ. Ако анализирате тези два аспекта вероятно ще успеете да извлечете полза от дългосрочните пазари.

Правила

Някои букмейкъри предлагат застраховки при дългосрочни залози. Например при конните надбягвания, ако заложите на даден кон и той не успее да стартира парите ви могат да бъдат върнати. Старайте се винаги да преглеждате условията по тези залози предлагани от вашия букмейкър, за да сте сигурни, че е включена тази застраховка. Що се касае до спортните залози, парите ви могат да бъдат върнати или да бъдете компенсирани, ако тим или играч не участва в състезанието. Например, ако сте заложили на Англия за следващ Световен Шампион по Футбол, но тимът не успее да се класира, вие вероятно ще получите обратно заложената сума. Дългосрочните залози обикновено се връщат и при отлагане на надпреварата. Разбира се, правилата варират при различните букмейкъри и спортове, затова четете внимателно.

Предимства и недостатъци на дългосрочните залози

Предимствата и недостатъците на този тип залози се коренят в едно и също нещо. Тъй като при дългосрочните залози нямате ясна картина за формата на отборите и за други важни параметри, то коефициентите обикновено са доста по-високи, чисто и просто заради това, че залогът е по-рисков. Възможността да залагате предварително на дадено събитие може да повиши интереса към самия турнир, а когато старта наближи – да подкрепите друг отбор с цел минимизиране на рисковете.