букмейкъри с лиценз в България

Правилен избор на залог – съвети как да спечелите

Как да направите правилен избор на залог и да спечелите? Материята е сложна, а успехът ви зависи от много променливи. Някои хора си определят собствена базова стратегия, която да следват – например всеки кръг да залагат само на един и същ отбор. Но така често не се избира най-добрата възможност, просто защото залогът на фаворит не винаги си заслужава. Ключовият елемент е да търсите стойност. Това е най-важното нещо в залаганията. Забравете за големите единични удари – те се случват рядко. Ако все пак решите да играете така – изберете залог на акумулатор. Но при ежедневните залози е добре да търсите стойност, а не големи коефициенти. Добре подбраният залог на коефициент 2.00 е по-разумен от такъв за победа при коефициент 7.00. Търсете оптимално съотношение между доходност и риск.

Ако търсите спортно събитие на което да заложите пари, то най-вероятно ще се сблъскате с безброй възможности. Погледнете например един футболен мач – веднага ще забележите трите коефициента за 1Х2. Това е едва началото. За всяка среща се предлагат много различни коефициенти, а изцяло нови възможности се разкриват след началото на срещата – при залозите на живо. Това значи, че вие буквално сте бомбардирани от информация, която трябва са анализирате. Може да се случи така, че да бъдете отнесени от този океан от информация и внезапно да заложите на нещо, на което изобщо не сте планирали.

Направете разумен избор със следните букмейкъри

*В сила са условията на букмейкърите!

Това е маратон, а не спринт!

Кои са нещата водещи до голяма част от финансовите загуби при спортните залози? Отговорът който може и да не ви хареса е, че това са дисциплината и самоконтрола. Тези неща трябва да стоят на първо място, за да не се оставяте емоцията да ви завладее. Помислете си така  – ако подкрепяте чисто емоционално най-слабия отбор в лигата и залагате на него всяка седмица вие може да се окажете с едва 6 печалби за целия сезон. Ще залагате ли на отбор само защото го харесвате? Не разбира се, оставете емоционалната връзка извън залаганията – тя няма никакво място там и няма да ви помогне по никакъв начин.

marathon правилен избор

Нужни са ви следните неща: контрол, търпение и малко издръжливост. Мислете за залозите като за маратонско бягане, а не като за спринт. Само така ще сте на правилната писта. Ето един факт… вие със сигурност ще губите. Ще има моменти в които ще изпадате в нещо като дупка. Колко е голяма дупката зависи от вашите финансови средства. Важното тук е да разглеждате загубите в контекста на цялата картина, защото може да загубите последователно пет фиша и все пак да сте на печалба след теглене на чертата. Ако се случи да загубите не се паникьосвайте и не се опитвайте да покриете бързо загубата със следващия залог. Ако се паникьосате със сигурност може да задълбаете по-надолу в дупката.

Имайте стратегия. Винаги. Планът ви трябва да е базиран на средствата с които разполагате. Някои хора например могат да си позволят да загубят само 50 лева на месец. В този случай, сумата може да се разпредели на няколко отделни залога. Ако разделим 50лв по равно на 4 се получават по 12.50 лв за всеки един кръг от Висшата лига. Или пък можете да залагате по 1.60 лв всеки ден от месеца. Търсете малка, стабилна печалба – това е ключът към успеха. Не търсете големите удари. Бавно увеличавайте парите си – постоянното натрупване на малки суми ще ви подейства стимулиращо – много повече отколкото ако ударите една голяма печалба, последвана от 10 загуби. Какъвто и да е планът ви за маратонското бягане никога се отклонявайте от него.

За правилен избор се придържайте към познатото

Начинаещите е добре да се придържат към един вид спорт. Какъвто и да е този спорт, например футбол, нашият съвет е да се придържате към точно определено първенство – например Бундеслигата. Помнете че това е маратонско бягане, а не спринт.  Фокусирането изцяло върху един шампионат ще ви даде възможност да разучите по-добре отборите и тенденциите при техните мачове. Вероятно ще се запознаете и с последните новини за наказания, контузии и проблеми в тимовете. С течение на времето може да погледнете и към други спортове, но винаги имайте стабилна основна към която винаги може да се върнете.

Какво да правите и да не правите за успех в залаганията

Вече разгледахме накратко по-важните съвети за залагания на спортни събития. Най-важните са самоконтрола, търпението и липсата на емоции. Никога не трябва да залагате в момент на гняв, само защото току-що сте загубили. Нека да разделим нещата на две:

Какво трябва да правите:

  • Винаги упражнявайте самоконтрол и бъдете търпеливи
  • Отделете време да си съставите план
  • Проучвайте спорта/шампионата на който ще залагате
  • Не превишавайте бюджета определен за залагания каквото и да става
  • Вземайте залаганията на сериозно, а не като развлечение (говорим за пари)

Какво не бива да правите:

  • Не увеличавайте залога веднага след някоя печалба
  • Не се паникьосвайте и не се опитвайте да компенсирате губещ залог
  • Не се отклонявайте от предварително съставения план
  • Не влагайте емоции
  • НИКОГА не залагайте повече отколкото може да си позволите да загубите