букмейкъри с лиценз в България

Негативни прогресии или преследване на загуби

В залаганията има едно много просто правило – Никога не преследвайте загубите! Какво означава то? Това вероятно е най-добрия съвет в залаганията, който може да чуете. Правилото гласи, че ако сте претърпели поредица от загуби, не бива да продължавате да наливате все повече и повече пари в следващите си залози в опит да избиете загубите. В света на залаганията това понятие е известно като негативни прогресии. Тази стратегия не е добра и едва ли ще проработи. Резултатът може да е ужасен – да се окажете с още по-големи загуби накрая и то без да сте сигурни кога и как е станало всичко. Тук на помощ идват няколко системи, които целят да минимизират възможните загуби.

Прогресивно нарастващи загуби

negative progressionАко вече сте се впуснали в опит да покриете загубите от направени онлайн залози вероятно сте на голям минус и ще продължите да губите. Това е суровата реалност на негативни прогресии. Огромният риск в края на играта се трансформира в голяма финансова дупка. Затова трябва да залагате единствено и само на база на предвидените от вас лимити – не превишаващи максимално допустимата загуба за определен период. Проблемът при повечето хора е, че когато претърпят загуби естествената им реакция ги кара да се опитат бързо да избият загубите и да залагат още по-големи суми. Те се опитват да компенсират загубата, често дори и чрез удвояване на следващия залог – по този начин надявайки се не само да излязат на нула, но дори да са на зелено.

Оператори които заслужават вашето внимание

*В сила са условията на букмейкърите!

Заблудата на система Мартингейл

Системата наречена Мартингейл може изобщо да не покрие загубите на залагащите, въпреки че е проектирана да прави точно това. Тя е една от най-известните системи за залагания сред т.нар. негативни прогресии. Идеята е, че след загуба сумата на следващия залог се удвоява, за да се компенсират загубите от предходния залог и да се излезе на печалба (разбира се това зависи от коефициентите).

Да кажем, че правите първи залог на стойност 1 лв. Според система Мартингейл следващият ви залог ще е на стойност 2 лв. Ако вторият залог е губещ трябва да сложите 4 лв, а при последваща загуба – 8 лв. Ако и четвъртият залог е губещ трябва да сложите 16 лв. Ако петият залог на стойност 16 лв е печеливш, то вие ще си избиете предходните заложени пари /общо 15 лв/, защото ще получите обратно минимум 16 лв + допълнителна сума на база на коефициента на печелившата селекция.

martingale vs flat betПри тази система ще сте заложили общо 30 лв до петата стъпка. След това системата може много бързо да се превърне в кошмар. Много е лесно да попаднете в лоша серия и да натрупате 5 последователни загуби. Какво ще правите ако бюджета ви е само 30лв? Няма да имате повече средства да удвоявате – нужни са ви цели 60 лв за да възвърнете загубите от предходните залози и да излезете на плюс. Система Мартингейл не предвижда крайна стъпка – удвояването може да е до безкрайност. Точно това трябва да бъде разбрано много добре от всички, които мислят да играят по този начин.

Плоски залагания и прогресия на Д’Алемберт

  • При плоските залагания не се променя размера на залога в зависимост от печалба или загуба – залагате винаги една и съща, предварително определена от вас сума докато не увеличите или занулите сметката си. Система Мартингейл прави всичко, което вие не трябва да правите – преследва загуби. Следването на тази стратегия може да доведе до доста екстремни ситуации за вас и банковата ви сметка.
  • Прогресията на Д’Алемберт е друга популярна система за залагания. Например, започвате с 1 лв. Ако залогът е губещ увеличавате сумата на втория залог с една единица. Ако и той губи, вместо да удвоявате сумата както при Мартингейл, вие просто добавяте още една единица. Когато спечелите вие намалявате следващия си залог с една единица. Тази система има много повече смисъл от Мартингейл, защото при нея не рискувате много и когато увеличите с единица залога след губещ такъв финансите ви няма да пострадат в толкова голяма степен.

Негативни прогресии – Предимства и недостатъци

Както при всяка една система, и тук нещата не стоят толкова просто. Едно от предимствата е, че поне планирате евентуалните бъдещи загуби. Въпреки това, често може да кривнете от плана – особено ако губите дълго време. Когато стратегията проработи вие ще покриете всички загуби и дори ще излезете на печалба. Нашият съвет обаче е да не се уповавате изцяло на тези методи за залагания и да не разчитате, че със сигурност ще се измъкнете от дупката.