букмейкъри с лиценз в България

Съвети за онлайн залагания – Кой е правилният подход?

Всички съвети за залагане онлайн, които експертите могат да ви дадат при залаганията се дължат на допуснати грешки. Дадените съвети за залагания посочват какво трябва да избягвате, за да не се подвеждате. Поучете се от опитните играчи като нас.

Избягване на най-честите грешки

Човешко е, всеки прави грешки. Няма защо да се изнервяте и разочаровате от грешките си по време на залаганията. Не бива да се паникьосвате. Най-доброто което може да направите е да извлечете поука от тях. Ползвайте ги за да повишите знанията и опита си. Ако всеки един човек вземаше винаги правилното решение, то букмейкъри и залагания нямаше изобщо да съществуват. Реалността е, че грешки ще се правят винаги и ключът към успеха в залаганията е скрит в начинът по-който се справяте и реагирате след тези грешки. Тук ще разгледаме съвети за залагания, как може да предотвратите някои от най-често допусканите грешки.

Букмейкъри които дават съвети относно залагания

*В сила са условията на букмейкърите!

Не преследвайте залози и не търсете големи коефициенти

Една от най-големите грешки допускана от повечето новаци е преследването на залози. След претърпени няколко загуби идва изкушението да се пробва залог на по-голям коефициент, при който рискът е много по-висок. Това е точно обратното на нещото, което трябва да правите. Точно тук много важно е определянето на бюджет за залагания. По този начин ще знаете колко може да си позволите да загубите, и когато достигнете тавана е време да се оттеглите. Но кой обича загубите? Доста хора се опитват веднага да ги компенсират и то с драстични мерки. Идва момент в който вече не се търсят фаворитите и малките коефициенти, а се залага на изненади и високи коефициенти. Това преследване на залози е абсолютно неправилно и трябва да го избягвате на всяка цена. Никога не променяйте стратегията си за залагания и не се отклонявайте от предварително определения бюджетен план.

Не се уповавайте изцяло на късмета

Когато играч влезе като резерва в мач и отбележи победен гол, който ви носи печалба, то тогава късметът явно е на ваша страна. Всъщност късметът не е най-важното нещо, което ви трябва за успешни онлайн залагания. Избягвайте фишове базирани изцяло на късмет, защото те ще са нещо подобно на хвърляне на монета за ези/тура. Шансът ви за загуба е 50%, което е твърде голям процент за да рискувате парите си на нещо напълно извън вашия контрол. Просто не си заслужава риска – можете да заложите сумата на нещо, което е много по-вероятно да ви донесе печалба.

Основни Съвети за залагания

Система за онлайн залагания – Стратегии за успешни залози

Не залагайте на нещо непознато

Колкото по-добре сте информирани за определен спорт, толкова по-големи шансовете имате да излезете на печалба. Ако 100% от вашите залози са на футболни мачове, но внезапно разбирате, че предстои някакъв голям ръгби мач на който залагате голяма сума пари без необходимите знания за информиран избор – този залог ще е като стрелба в тъмното и трябва да внимавате. Не се увличайте от непознатото. Придържайте се към спортовете за които имате необходимите знания. Информирайте се за новините около спортното събитие преди залога, а не след това. Повечето сайтове за залози разполагат със секция новини и статистика за дневните събития.

Най-важните съвети за залагания

  • Научете се да излезете (при печалба или загуба), тоест винаги имайте стратегия за изход
  • Не се уповавайте на късмета
  • Учете се от грешките си
  • Никога не залагайте с цел покриване на загуби(избиване)
  • Не залагайте на непознати спортове и събития

Не влагайте целия си бюджет само защото можете

Бюджетът играе много важна роля за успех в залаганията. Най-малкото, чрез него може да ограничите загубите си. Разполагането с определен бюджет не означава, че задължително трябва да го изразходвате. Ако имате успешен ден и сте на печалба трябва да се научите и как да спрете. Защо да продължавате и да изпразните сметката? Да кажем, че имате бюджет от 10лв на ден и до момента сте заложили 5лв и сте спечелили 20лв. Не е задължително да залагате останалите 5лв от вашия дневен бюджет. Може просто да приберете печалбата и да спрете. Трябва да имате стратегия за изход от залаганията. Изкушаващо е да продължите и да натрупате още печалба, но самоконтролът и знанието кога да спрете могат да ви донесат само позитиви в дългосрочен план.

Многобройни залози – малък шанс

Ентусиазма и оптимизма с които повечето новаци влизат в света на залаганията са напълно разбираеми. Почти всички си мислят, че могат лесно да надвият букмейкърите и да прибират постоянна печалба. Не е само това – мислят си, че ще правят големите пари с малки залози на големи коефициенти. Според нашите съвети за залагания реалността е друга. Срещат ли се наистина големи удари? Разбира се, но те не се случват често. Помислете си само колко хора по целия свят залагат ежедневно. Колко от тях излизат с големи печалби. Вероятно само една малка част.

натрупванеИма и начини да се целите в големи печалби, но начинаещите е по-добре да търсят бавно натрупване на печалба във времето. Това е правилния подход. Разбира се, че може да хвърляте много пари залог след залог, в търсене на големи коефициенти, но докато дойде време да спечелите вие едва ще сте избили загубите до момента. Ползвайте парите си разумно и търсете по-добри опции. Ако букмейкърът е определил тим за аутсайдер и му е сложил коефициент 5.00, то затова има напълно обосновани причини и вероятността за печалба от такъв залог е минимална. Бъдете скромни и не се подлъгвайте по големите печалби. Страничните залози на акумулатори и системи дават възможност за големи печалби, но не се уповавайте изцяло на тях.

Как да се справите с с поредицата от загуби?

Повечето опитни играчи са го обмисляли, а почти всички нови играчи ще се сблъскат с този проблем – поредица от ужасни загуби, на хоризонта не се вижда нещо което да обърне тенденцията, а късметът е отлетял. Всяко решение за поставяне на залог, което вземате, дори и подкрепянето на фаворита, започва да ви смущава. Този сценарий се случва често, така че няма защо да се страхувате. Просто трябва да сте готови. Знанието че това рано или късно ще се случи ще ви помогне да намалите стреса, а това е много важно.

Съвети за залагания след поредица от загуби

Какво ще направите ако продължавате да губите? Има неща които са препоръчителни и такива които трябва да избягвате. Не преследвайте отчаяно залози – не хвърляйте по-големи суми на по-големи коефициенти само с цел да покриете минали загуби. По този начин само може да задълбаете по-надолу. Когато изпаднете в подобна дупка е много важно да осъзнаете точно къде сте. Само тогава ще може да се измъкнете от ситуацията.

Отдръпването и паузата от залаганията ще ви прояснят съзнанието и още по-важно – ще спрат губещата ви серия. Разглеждайте нещата по следния начин – ако не залагате, то няма как да продължите да губите. Мислете за паузата от залаганията положително. Тя може да ви помогне за да излезете от емоционалната дупка и да промени начина ви за вземане на решения за бъдещи залози. Почивката е добра колкото и промяната. За момент оставете залозите настрана. Помислете за промяна на стратегията. Не ви съветваме задължително да изхвърлите всичко през прозореца, но може да помислите поне за малки корекции. Може би трябва да коригирате залозите на фаворити. Може би трябва да промените дългите залози. Може би изчисленията или формулата са грешни и трябва да ги коригирате. Може би сте пропуснали важна новина за даден отбор. Каквато и да е причината, осмислете я много внимателно. Преосмислете и цялостната си стратегия за това как залагате.

Адаптирайте се

Друг от нашите съвети за залагания, е че промяната може да е за добро. Ако претърпите поредица от загуби е по-добре да спрете и да преосмислите стратегията си за залагания. Може би загубите ви са свързани с някаква конкретна причина. Бъдете отворени и достатъчно адаптивни в това което правите. Бъдете скромни и осъзнайте, че стратегията ви може и да не е толкова добра, колкото сте смятали в началото.

Намалете залога

deductibleЛогичният начин за компенсиране на загубите за повечето новаци е да хвърлят все по-големи суми. Те си мислят, че по-високите залози ще оправят нещата. Ако досега сте загубили 5 последователни фиша и направите голям залог в опит да избиете загубите, такъв залог който надвишава бюджета ви, то това е едно много лошо решение. Всъщност трябва да правите точно обратното докато не се съвземете. Нашите съвети за залагания са да намалите размера на залога. Това е начин да управлявате загубите си докато не измислите по-добра стратегия за залагания и нещата не започнат да се подобряват. Докато се случи това няма смисъл да изпразвате сметката си. Също много важно е когато напипате правилната стратегия да не се впускате с главата напред и големи суми. Може да играете с една и съща формула – например при всяка печалба да намалявате сумата на залога с една единица, а след загуба да го увеличавате. Така може да поддържате равновесие.

Бъдете предпазливи

Друг важен съвет за намаляване на загубите е да процедирате с предпазливост. Когато ви поразят поредица от загуби може да е добра идея да станете малко по-предпазливи. Правете по-задълбочени проучвания на статистиката. Не правете драстични промени и не реагирайте бурно.