InternetZalozi.com

Сайтове за онлайн залози бяха атакувани с DDOS

DDOS атака

Хазартни сайтове бяха подложени на нова вълна от DDOS атаки. Миналият уикенд в Twitter профила на английската борса за залози Betfair съобщи, че секцията за спортни залози и борсовата част на сайта са били блокирани за кратко време. В Понеделник Бетфейър потвърдиха информацията като анонсираха, че сайта е подложен на DDOS атака от злонамерена трета страна с цел прекъсване на достъпа на играчите и компрометирането на букмейкъра.

DDOS Betfair

По-късно вечерта те споделиха, че атаката е овладяна, но продължават да следят за проблеми със сайта. Въпреки това във Вторник сайта е изпитвал затруднения в работата си, дори и докато техниците са опитвали да отстранят проблема.

Обикновено DDOS атаките са често срещано явление срещу онлайн букмейкърите. Атаките се осъществяват по време на големи спортни събития с цел да се намали броя на залозите от играчите и така да се нанесат финансови поражения. От Betfair съобщиха, че това се е случило точно по време на Голф Мастърс Турнира.

По-рано този месец лицензираният в Малта Betat Casino сподели, че са били атакувани от DDOS като атакуващите са търсили заплащане в Bitcoin за да прекратят действия. Разбира се, това не ни учудва, защото на практика парите в биткойн не могат да бъдат проследени и така безнаказано могат парите да потънат в мрежата. Говорител от компанията написа още, че сървърите са били удряни с 45 GB в секунда и хакерите са поискали 10 биткойна, което се равнява на сумата от 2.200 щатски долара.

Други онлайн сайтове за спортни залози като Bet365, UniBet, PokerStars и TonyBet казват, че също са били „ударени“, но не знаем дали става въпрос за една и съща група от хакери и дали това е било целенасочена атака или просто съвпадение. Ние смятаме, че по-скоро става въпрос за организирано действие.

Да изправиш пред съда и да търсиш отговорност от извършители на DDOS атака е трудна задача, въпреки, че има няколко случая на осъдени хора. През 2013 година, двама поляци бяха осъдени на 5 години затвор, защото са провери серия от атаки срещу различни английски букмейкъри през същата година.

Back to Top