InternetZalozi.com Блог

Сайтове за онлайн залози бяха атакувани с DDOS

DDOS атака

Хазартни сайтове бяха подложени на нова вълна от DDOS атаки. Миналият уикенд в Twitter профила на английската борса за залози Betfair съобщи, че секцията за спортни залози и борсовата част на сайта са били блокирани за кратко време. В Понеделник Бетфейър потвърдиха информацията като анонсираха, че сайта е подложен на DDOS атака от злонамерена трета страна с цел прекъсване на достъпа на играчите и компрометирането на букмейкъра.

DDOS Betfair

По-късно вечерта те споделиха, че атаката е овладяна, но продължават да следят за проблеми със сайта. Въпреки това във Вторник сайта е изпитвал затруднения в работата си, дори и докато техниците са опитвали да отстранят проблема.

Обикновено DDOS атаките са често срещано явление срещу онлайн букмейкърите. Атаките се осъществяват по време на големи спортни събития с цел да се намали броя на залозите от играчите и така да се нанесат финансови поражения. От Betfair съобщиха, че това се е случило точно по време на Голф Мастърс Турнира.

По-рано този месец лицензираният в Малта Betat Casino сподели, че са били атакувани от DDOS като атакуващите са търсили заплащане в Bitcoin за да прекратят действия. Разбира се, това не ни учудва, защото на практика парите в биткойн не могат да бъдат проследени и така безнаказано могат парите да потънат в мрежата. Говорител от компанията написа още, че сървърите са били удряни с 45 GB в секунда и хакерите са поискали 10 биткойна, което се равнява на сумата от 2.200 щатски долара.

Други онлайн сайтове за спортни залози като Bet365, UniBet, PokerStars и TonyBet казват, че също са били „ударени“, но не знаем дали става въпрос за една и съща група от хакери и дали това е било целенасочена атака или просто съвпадение. Ние смятаме, че по-скоро става въпрос за организирано действие.

Да изправиш пред съда и да търсиш отговорност от извършители на DDOS атака е трудна задача, въпреки, че има няколко случая на осъдени хора. През 2013 година, двама поляци бяха осъдени на 5 години затвор, защото са провери серия от атаки срещу различни английски букмейкъри през същата година.

Последни Новини

Каква е сегашната ситуация около 1xbet

1xbet се превърна много бързо в един от най- големите сайтове за спортни залози в световен мащаб. Това, което се хареса най- много на играчите е наличието на многобройни пазари за спортни мероприятия,...
Прочети повече

Подготовка за Обиколката на Витоша 2017

10 срещу 11 юни 2017 любителите на спорта ще бъдат готови да наблюдават едно от най-интересните събития на годината – Супермаратонът за колоездачи и скороходци „Витоша 100” км. За пета поредна година ...
Прочети повече

Heroes of the Storm Организира Mid-Season Brawl 2017

След края на плейофите организирани от Heroes of the Storm Global Championship се насочваме към сблъсъка в средата на сезона наречен още Mid-Season Brawl. Предстои първото глобално събитие на годината...
Прочети повече