InternetZalozi.com

Спад в печалбите на William Hill

WilliamHill-472x340

William Hill  съобщи, че текущата му печалба е спаднала с 19% през първото тримесечие на годината след като е платил допълнителни £20 млн за данъци върху печалбата си от онлайн залагания, както и за закупени машини с тъчскриййн. Печалбите му от онлайн залагания са спаднали с 38%.

Неволите на компанията се съчетаха и с най- лошата им седмица от загуби  за последните две години, когато комарджиите отпразнуваха победите на Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Саутхемптън, Уест Хем и Стоук.  Това е струвало на компанията £14 млн.

„ След слабия януари, положението със залозите се подобри,в края на тримесечието”. Главният изпълнителен директор Джеймс Хендерсън, който зае мястoто на ветерана Ралф Топинг миналата година, каза: „Онлайн залаганията се увеличиха с 20% през февруари и  март, а за фестивала Челтънхам с  29%”.

William Hill  не успя да закупи през февруари онлайн  компанията за казино и покер 888, след като „основен акционер” блокира залога за £723 млн.

Експертите очакват индустрията да консолидира следните пречки, включително и “данък потребление”, който беше въведен от канцлера през декември, което означава, че всички онлайн залози ще бъдат облагани с 15%. Независимо от въведението Хендерсън смята, че компанията „ ще има полза” от инвестирането в нови технолигии и маркетинг.

Back to Top