InternetZalozi.com

Уилям Хил в преговори за 888

wmhill_3170091b

Акциите на 888 спаднаха след отменяне на преговорите за превземане от страна на Уилям Хил

Онлайн хазартната компания съобщи, че £720 млн. предложени от букмейкър в Англия са твърде малка сума за ключов акционер като се предполага, че това е имено Ави Шейкд.

Холдингът 888 досега е бил няколко пъти под опити за превземане, като Ladbrokes се е опитвал два пъти до сега.

Акциите на холдинга 888 рязко спаднаха след като се разчу, че се провеждат преговори за продажбата на компанията за £720 млн. с големия букмейкър Уилям Хил, който прекрати срещата.

Преговорите между двете компании бяха прекратени, поради един от акционерите, който смята, че цената е твърде ниска,на когото акциите в последствие се понижиха с 11% до 151, 75 след новината.

Онлайн покер компанията, която е базирана в Гибралтар съобщи, че миналата седмица Уилям Хил е предложил на компанията оферта от 200 п в акции и 3 п дивиденти. Бордът на директорите проведе разговори с едни от най-големите брокери в Англия и главните акционери на 888, с цел да достигнат до споразумение за опоменатата сума.

В изказване за London Stock Exchange 888 каза: „Поради големи различия в мненията по цената с основните акционери, не можахме да постигнем съгласие по предложението на Уилям Хил, за това предпочетохме да прекратим преговорите”.

Back to Top