букмейкъри с лиценз в България

Закон за онлайн хазарта в Австралия

Законът за онлайн хазарта в Австралия е доста елементарен от гледна точка на залагащите. Никъде в него не е упоменато, че на човек е забранено да залага в Интернет. Дейностите като играене на покер, залагане на спортни събития или други игри са абсолютно законни в страната.

Най-притеснителното нещо за всички от Австралия е намирането на подходящ и сигурен сайт през който да се залага. Съществуват една дузина сайтове приемащи австралийци и депозити в местна валута, но ние препоръчваме да направите подходящо проучване и да изберете най-големите имена в индустрията. Ето още няколко полезни неща:

Правила за Онлайн Хазарта в Австралия

Операторите (които управляват сайтовете за залагания) съществуват в много по-сложна правна среда. Австралия прие Закон за онлайн хазарта (IGA) през 2001 година и тази част от законодателството включва дълъг лист с изисквания към операторите базирани в Австралия. Той може да бъде и доста объркващ тъй като в определени ситуации се прилагат различни правила и изключения.

онлайн хазарта в австралияIGA прави нелегално предлагането от местни и офшорни онлайн оператори на повечето форми на хазарт на Австралийски клиенти. Най-голямото изключение е за спортни събития и конни надбягвания, които са позволени единствено ако залогът е поставен близо до началото на мача или гонката. Съществуват доста големи оператори базирани в Австралия, които са се специализирали точно в спортни залози.

Въпреки това, сайтове базирани в страната могат да предлагат и услуги на не-австралийци по целия свят. Определени страни обаче могат да бъдат изключени, при условие, че те прилагат рестриктивни мерки по отношение на австралийски клиенти.

Австралийските граждани нямат никакви задължения да се придържат към правилата и разпоредбите на закона. Отговорност е изцяло на операторите да осигуряват блокиране на австралийците от достъп до други форми на онлайн хазарт различен от спортните залози. Това означава, че ако залагате от Австралия няма нужда да се задълбочавате в това кой сайт е позволен и кой не. Просто изберете някой безопасен, а всичко друго оставете за оператора.

Сайтове за Залагания Базирани в Офшорни Зони

Текстовете в IGA упоменават, че законът за онлайн хазарта в Австралия се разпростира извън територията на страната. Важен е следния параграф:

„Освен ако не е предвидено друго, този Закон се разпростира върху действия, пропуски, въпроси и неща извън Австралия“.

Ясно е, че законът забранява приема на клиенти от Австралия от сайтове базирани в офшорни зони. Въпреки това законът няма реална сила. И до ден днешен редица сайтове свободно приемат клиенти от страната без никакви последствия. Въпреки че определени политици често шумят и плашат да ударят индустрията в страната, изглежда че ниският обществен интерес ги отказва от последващи действия.

Може да сравним онлайн хазарта в Австралия с този в САЩ. Погледнете закона приет от САЩ през 2006 година. Подобно на Австралия, и в САЩ имаха дългогодишни мерки против онлайн хазарта, но те не бяха прилагани до момента на приемането на закона.

В САЩ, законът е насочен към банковата индустрия – той прави нелегална транзакцията на пари между банките и Интернет компаниите. Това беше началото на дълги опити за ограничаване на онлайн залаганията в САЩ – именно чрез затрудняване на достъпа до пари на залагащи и оператори. От друга страна, Австралия няма такива ограничения и там е много по-лесно да депозираш или теглиш пари от офшорни оператори.

Залозите на Живо са Забранени

Залаганията на живо са форма на спортни залози, при които можете да поставите залог по време на събитието / срещата. Например, може да гледате мач по ръгби по телевизията и да заложите на него след като той вече е започнал.

IGA забранява предлагането на подобни залози в Австралия, но вие все пак може да заложите на живо, ако изберете някои от операторите базирани в Офшорни зони. Подобни сайтове не са длъжни да се съобразяват със законите в конкретна страна, а това прави възможно залагания на живо от клиенти в Австралия.