букмейкъри с лиценз в България

Лиценз за Онлайн Хазарта в Коста Рика

Онлайн Хазарта в Коста Рика от доста време се счита за център на спортни залози и покер. Някои от най-големите и успешни имена в индустрията са, или са били базирани в Коста Рика в някакъв момент от миналото. Страната има много кол-центрове, офиси на големи компании и много милионери свързани с хазартния бизнес

Забавното е, че Коста Рика няма и никога не е имала система за лицензиране на бизнеса. Не съществуват нито лицензи, нито разрешителни издавани от властите на компаниите свързани с Интернет залаганията в Коста Рика. Всички оператори трябва да ръководят бизнесите си по свое собствено усмотрение. В страната не съществуват други закони засягащи пряко бизнеса с онлайн хазарт освен един. Текст от него гласи: никоя компания базирана в Коста Рика не може да приема залози от местни жители.

Ако сте играч, регулацията изглежда плашеща. Всеки може да открие букмейкърски пункт и да приема залози за различни събития. Въпреки това, ние напомняме че много уважавани световни сайтове все още работят от тази територия – страната е красива, има ниско данъчно бреме и почти никакви регулации на бизнеса. Не всяка една компания работеща от Коста Рика е там заради лицензионния режим.

Въпреки това, със сигурност при Онлайн Хазарта в Коста Рика съществуват и лоши оператори. Ако търсите букмейкър, най-добре се запознайте с всеки един сайт и разберете дали той е надежден или не. Лицензът не разкрива всичко. В някои държави лицензите се дават толкова лесно, че са на практика без никаква стойност.

Лиценз за Обработка на Данни

онлайн хазарт в кроста рикаВ Коста Рика не съществува официален лиценз за развиване на хазартна дейност, но всички оператори получават „лиценз за обработка на данни“ от местните власти. След това желаещите трябва отворят местна фирма и банкова сметка.

Осъществяването на банкови разплащания за онлайн букмейкърите и казината в Коста Рика са сравнително трудни, заради факта, че банковата система на страната е силно повлияна от САЩ. Местните банки не искат да имат нищо общо с този бизнес. Очевидно е, че банковият проблем съществува.

Компаниите в Коста Рика не плащат данъци върху приходи от дейност извън страната. Тъй като операторите базирани в Коста Рика не приемат местни клиенти, те на практика не плащат никакви данъци.

Съществуват няколко фирми специализирани в предлагане на помощ на всеки искащ да стартира онлайн хазартна дейност от Коста Рика. Тези фирми помагат в създаването на компания, разкриването на банкови сметки и получаване на лиценз за обработка на данни.

Регулация на Онлайн Хазарта в Коста Рика

Президентът на страната представи през 2013 година проект за регулиране и лицензиране на онлайн индустрията. Министерството на Финансите на Коста Рика представи план за издаване на лицензи на онлайн оператори срещу годишна такса от $50,000. Предложението включва и такса от 0.5% върху общия приход и 5% данък за борба срещу незаконната дейност. Към момента законите не са влезли в сила, но идеята продължава да се обсъжда. Ще ви информираме ако настъпят някакви съществени промени.