букмейкъри с лиценз в България

Комисия за Хазартен Лиценз от Олдърни

Мястото на което се изддава хазартен лиценз от Олдърни представлява остров разположен в Ла-Манш, намиращ се на около 14 км от френския бряг. Това е самоуправляваща се, но зависима от британската корона зона, в която действа уважаваната по целия свят Комисия по контрол на хазарта. Комисията е основана през 2000 година, като тя е отговорна за лицензирането и регулирането на някои от най-големите имена в онлайн индустрията.

Олдърни е включен в белия списък на Комисията по Хазарт във Великобритания и това му дава достъп до рекламния пазар на кралството. Само този факт е достатъчно доказателство за абсолютната легитимност на хазарта в Олдърни. Освен това, островът е дом на много от световноизвестните компании, които оперират именно от там вече повече от десетилетие.

хазартния лиценз от олдърниВсеки сайт с лиценз от Олдърни е много сигурно място за залагания и различни хазартни игри. Едно черно петно върху комисията е спирането на Full Tilt Poker през 2011 година. Олдърни пропусна финансовите нередности на сайта и с това възможността да попречи на временната загуба на средства на играчите.

Като изключим този неприятен момент, Олдърни има доста добра история като регулатор. Получаването на лиценз от Комисията в Олдърни не е нито лесно, нито евтино. Единствено компании с голяма финансова стабилност, и осигуряващи честни игри, могат да се сдобият с лицензии.

Издаване на Хазартен Лиценз от Олдърни

Кандидатите за електронен лиценз за хазарт трябва да регистрират компания в Олдърни и да заявят намеренията си за получаване на лиценз в местния вестник. След това те попълват електронен формуляр намиращ са не сайта на комисията и внасят нужния депозит от £10,000.

След като молбата и депозита са изпратени, шефът на комисията по хазарт се среща с кандидатите за лиценз и дискутира с тях бизнес плана и други бизнес дела свързани с лиценза. Комисията се среща и с всеки ключов служител, който може да изисква индивидуален сертификат.

След срещите, Комисията по хазарт обсъжда молбата и определя дали изискванията са покрити. Бордът преглежда внимателно вътрешната система за контрол на компанията, хазартния софтуер и финансовия и статус. Ако лицензът бъде одобрен, заявителят ще получи лично уведомление с разрешение за извършване на операции.

Комисията ще продължи да наблюдава финансовото състояние на лицензополучателя и по-нататък. Всеки онлайн букмейкър трябва да поддържа парични средства в брой в размер по-голям от общия баланс на играчите в сайта. Освен това, активите на сайта трябва винаги да превишават задълженията с 25%.

хазартен лиценз от олдърниБордът периодично извършва проверки и инспекции на уеб сайта чрез собствени и външни финансови одити с цел гарантиране на напълно случайните и честни игри. Олдърни прави мониторинг на всеки сайт за спазване на условията на игра, недопускане на непълнолетни, и борба с прането на пари.

Сайтовете получили хазартен лиценз от Олдърни трябва да заплатят фиксирана такса от £35,000 за първата година от дейността си. Таксите за следващите години се определят на база „нетната доходност на игрите“. Годишната такса може да варира между £35,000 и £140,000, в зависимост от приходите на уеб сайта.

След голямото фиаско на Full Tilt Poker през 2011 година, Олдърни въведе нов набор от закони регулиращи хазартните сайтове с цел опазване на средствата на играчите. Техните депозити вече се държат в отделни банкови сметки – различни от тези предназначени за ежедневното функциониране на сайта.

Финални Думи

Нямаме навика сляпо да одобряваме всичко което правят регулаторите, но все пак може да заявим смело, че Комисията отговорна за издаването на хазартен лиценз от Олдърни наистина има добър авторитет. Олдърни не е от тези юрисдикции, които раздават лицензии на всеки който поиска.

Хазартната комисия изисква заявителите да докажат своите финансови възможности и технологично ноу-хау за предлагане на игри с реални пари на клиенти по целия свят. Това би трябвало да ви направи много по-спокойни ако залагате чрез сайт получил лиценз в Олдърни. Може да посетите сайта на комисията за най-новата информация за лицензите или да се свържете с нея чрез телефон или е-мейл:

  • Уеб сайт: http://www.gamblingcontrol.org/
  • E-Mail: info@agcc.gg
  • Телефон: +44 (0)1481 823978