букмейкъри с лиценз в България

Онлайн залагания при хазарта в Полша

Закона забранява онлайн хазарта в Полша, но това не спира хората от достъп до всякакви игри и то по всяко време. Ситуацията в Полша е подобна на тази в САЩ – съществуват малко на брой доставчици, а хората се обръщат към чужди компании предлагащи залагания.

Клиентите от Полша обаче имат по-лесен достъп до хазарт от своите Американски събратя, защото полското правителство не забранява достъпа до Интернет сайтовете. Една дузина големи компании базирани в други държави от ЕС приемат полски граждани и извършват разплащания в полска валута.

Правен статус на хазарта

хазарта в полшаПолша премина през дълъг период в който нито офлайн, нито онлайн хазарта бяха регулирани. Съществуваха няколко забрани за това кой можеше да притежава казино, къде да бъде то, и какви игри да предлага. Всичко се променя през 2010 когато Полша приема изключително строг закон за регулиране на хазарта, а положението се затяга още през 2011 година.

Законодателството от 2010 засяга главно физическите казина. То поставя ограничения за изграждане на казина, както и за предлаганите в тях игри. Полското правителство се насочва и към онлайн хазарта, приемайки поправки целящи да се справят и с Интернет.

Поправките забраняват всякакви форми на онлайн хазарт с изключение на спортните залози. Интернет залозите на спортни събития са изключение, но дори и при тях има проблеми. Компаниите искащи лиценз трябва да са собственост и да се ръководят само от Полски граждани, а данъчното бреме е сериозно. В страната съществуват няколко лицензирани от държавата сайтове, но конкуренция липсва и клиентите могат да открият много по-добри условия другаде.

Страните на Хазарта в Полша

За клиентите има и някои добри новини. Най-важното е, че от Полша може да се залага онлайн съвсем легално. Полските граждани имат свободата на изберат къде да залагат. Големи сайтове като Bet365 се грижат за полския пазар и приемат разплащания в местна валута.

Друга добра новина за клиентите идва през 2014 година, когато държавата решава да разреши ползването на платежни средства като Skrill и Neteller с идея да стимулира няколкото лицензирани от държавата букмейкъри. До преди това, тези платежни средства не приемаха клиенти от Полша. Добавянето им ще направи по-лесен трансфера на пари между букмейкъри и полски клиенти.

Въпреки че онлайн хазарта и покера са на практика забранени, вие едва ли ще забележите това ако влезете в Интернет. Клиенти от тази страна имат достъп до различни сайтове за хазарт. За щастие, полското правителство се очаква да приеме закон, който ще е в тон с изискванията на ЕС за свобода на избора.