букмейкъри с лиценз в България

Закон за Залаганията в Русия Онлайн

Законите за залаганията в Русия не са приятелски настроени към играчите. Закон приет през 2006 година забранява онлайн хазарта, докато друг от 2009 г забранява всички форми на хазарт на територията на страната, с изключение на четири специални зони. Въпреки това, руснаците продължават да залагат онлайн благодарение на нелицензираните офшорни оператори.

Руското правителство има черен списък със сайтове, които доставчиците на Интернет са задължени да блокират. В този списък са порно сайтове, уеб сайтове насърчаващи криминална активност, и разбира се – всичко свързано с хазарта. Цензурата не е съвсем пълна, но властите правят всичко по силите си за да направят Интернет залаганията почти невъзможни от територията на Русия.

Промените През 2006

залаганията в русияНещата не винаги са били такива относно залаганията в Русия. До 2006г повечето големи международни хазартни сайтове бяха достъпни за руски клиенти. Съществуваха и компании базирани в Русия, които предлагаха услуги на руснаци. Това се промени драстично през 2006 година, когато правителството прие нови закони забраняващи Интернет хазарта и достъпа до казино, покер и сайтове за спортни залагания.

Все пак, и в момента е възможно да залагате в Русия – просто не е толкова лесно. Руските доставчици на Интернет филтрират сайтове предлагащи хазартни услуги. Списъкът със сайтове се ъпдейтва периодично, а за последно е осъвременен през 2014. В момента в него фигурират сайтове като PokerStars, Party Poker, Full Tilt, Intertops, както и много други големи имена от покер и хазартната индустрия.

Много от сайтовете в черния списък продължават да предлагат услуги на руски клиенти. Единственият проблем е, че много от тези клиенти не могат да влязат в съответния сайт. Желаещите трябва да открият начин да заобиколят забраната и да се логнат.

Легални ли са Залаганията в Русия Онлайн?

Клиентите не са изложени на голям риск от преследване след залагане в Интернет. В закона е упоменато, че те могат да бъдат глобени малка сума, ако бъдат хванати, че залагат онлайн. Реалността обаче е, че властите не хабят време и средства за да преследват индивидуални клиенти. Руските власти са по-фокусирани върху компаниите предоставящи услуги на руснаци. Най-големия проблем за клиентите си остава черния списък с блокирани сайтове. Както споменахме по-горе, той е обширен и се ъпдейтва често. Залагащите споделят, че ограниченията не засягат покер софтуера. Ако вече имате инсталиран софтуер на PokerStars например, то ще имате и достъп до предлаганите от тях игри и ще можете да залагате с реални пари.

Играчите коментират и друго – те не срещат никакви трудности при депозирания и тегления. Това са добри новини, но не бива да се мисли, че нещата ще са винаги така. Руските власти изглеждат напълно решени да прилагат закона, който забранява онлайн хазарта.

През 2012 година Върховният Съд показа решимостта на властите, постановявайки че никакви следи от онлайн залагания не трябва да фигурират в мрежата.

Насърчаваме всички клиенти от Русия да следят последните новини от бранша. В момента изглежда, че рискът за тях е малък, но това може да се промени скоро. Русия е показала не
веднъж досега, че иска напълно за премахне онлайн залаганията в страната.