букмейкъри с лиценз в България

Регулации за Онлайн Залагания в Тайланд

Почти всички форми на онлайн залагания в Тайланд са незаконни. Законодателството не засяга конкретно Интернет, но онлайн залаганията попадат под общата категория на „хазарта“. Съществуват две изключения от забраната за залагания в Тайланд – национална лотария и конни надбягвания. Ако изключим тях, цялата страна е обявена за зона без хазарт.

Въпреки всички тези ограничения, хазартът е доста голям бизнес в Тайланд. Според проучвания почти 60% от жителите на страната са практикували някаква форма на залагания, спортни залози, покер или друго подобно. Според друго проучване от 2014 година почти 1.3 милиарда долара са били залозите само за Световното Първенство по Футбол. Това е сериозна сума за пазар с ограничения в залаганията.

Голяма част от залагащите в Тайланд успяват да заложат чрез местни букмейкъри и агенции работещи извън закона. Повечето сайтове за залагания приемат клиенти от Тайланд и извършват плащания и депозити в местна валута. Правителството се опитва да блокира тези сайтове, но хората могат да отворят повечето от тях без много усилия.

Нелегално ли е да се Залага в Тайланд?

онлайн залагания тайландМестната полиция съблюдава спазването на законите, като тя често провежда акции с цел да покаже сериозността на намеренията си. Тайландската полиция арестува повече от 1000 души по време на Световното по футбол през 2014 година. Повечето от тези хора бяха букмейкъри приемащи нелегални залози, но измежду тях попаднаха и няколко от заложилите.

Всеки хванат да приема нелегални онлайн залагания в Тайланд може да бъде глобен до 1000 долара и да попадне в затвора за до 1 година. Въпреки законите обаче е сравнително рядко някой да бъде осъден на подобно нещо, макар че това се случва периодично. Точно заради това е добра идея всеки да ограничи времето прекарвано в някой от тези незаконни букмейкърски пунктове на територията на страната.

Същото е валидно и за залагащите онлайн. Ако човек бъде хванат, че залага в Интернет, го грозят глоба и затвор – същите валидни и за букмейкъра. Изключително рядко е отделен човек да бъде преследван от закона, но не е невъзможно и да се случи.

Ако сте решени да залагате от Тайланд, то трябва да знаете, че Интернет е най-сигурната опция. Полицията никога не почуква на случайни врати и не търси дали хората залагат онлайн от дома си. Ако не сте членове на синдикат, останете тихи, и залагате само от вкъщи – всичко трябва да е наред. Най-големият риск на който може да се изложите е да бъдете издадени на полиция от някой друг като отмъщение за нещо.

Мерки за Безопасност при Онлайн Залагания в Тайланд

онлайн залагания в тайландВ Тайланд много хора залагат в Интернет – това е неоспорим факт. Страната е популярна дестинация за онлайн покер професионалисти, които са отрязани от залаганията в собствените си страни. Повече от дузина добри играчи от САЩ са се преместили именно в Тайланд, след като PokerStars и Full Tilt напускат американския пазар.

Въпреки това, всеки трябва да предприеме известни предпазни мерки. Ако харесвате да играете покер онлайн или да залагате на спорт – правете го тайно. Нищо добро няма да излезе ако тръбите на ляво и на дясно какво правите с парите си, защото тези дейности са забранени от закона. Даже тихо подшушване за вашата дейност на полицията може да ви доведе редица неприятности със закона.

Ако печелите достатъчно от спортните залози или покера, то трябва да си осигурите чист имидж пред властите и да докажете откъде са парите ви. Не казвайте на никой, че сте професионален играч на покер или залагате на спорт. Може да се гордеете с професията си, но запазете всичко за вас и не казвайте на никой с цел елиминиране на риска при онлайн залагания в Тайланд.

Чужденците трябва да бъдат особено внимателни, защото властите не считат онлайн покера или хазарта за законна бизнес дейност. Депортацията е напълно реална при условие, че властите открият големи приходи от Интернет залагания или покер.