букмейкъри с лиценз в България

Букмейкъри приемащи депозит чрез банкови карти – Пълно ръководство

Букмейкърите правят много, за да накарат клиентите да изберат тях. Един от начините е да се предложат най-добрите методи за депозит и теглене – с бърза обработка на плащанията и с ниски или нулеви такси. Най-доказаният инструмент за това са банковите карти. Имаме лесен достъп до парите си, по всяко време. Ето нашето ръководство за използването им.

Най-добрите букмейкъри за 2021 приемащи банкови карти

*В сила са условията на букмейкърите!

Онлайн залози с банкови карти – Първи стъпки

Сега ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за картите и тяхното взаимодействие с букмейкърските къщи. Има ли такси при депозит и теглене, колко бързо стават преводите и в двете посоки и въобще всички детайли, за един безпроблемен процес. Първото нещо, с което трябва да започнем обаче е какви видове банкови карти съществуват и за какво се използват те.

Кредитна или дебитна карта – Кое е по-изгодно?

Кредитна или дебитна карта

Ако някой от четящите тези редове се още няма карта, то той ще трябва да се сдобие с такава. За да се случи това, той трябва да посети някоя банка в България и да подаде заявление за отваряне на банкова сметка, ако няма такава, и съответно за карта към тази сметка. Издаването отнема няколко работни дни, картата се взима от избран предварително клон на банката.

Банковите служители ще ни попитат дали имаме нужда от дебитна или кредитна карта. Дебитната карта е пластика, която ни дава достъп до средствата, които сами сме депозирали в банковата си сметка. Ако сложим в нея 100 лева, с картата ще можем да изтеглим 100 лева. Не повече.

При кредитните карти, освен до парите, които можем да вкараме сами, имаме достъп до лична кредитна линия с определен лимит. Това са средства, които можем да вземем на заем по всяко време, без да правим нищо. Процесът по одобрение се случва предварително. След това сумите се връщат на веднъж или на определени вноски. Доста кредитни карти имат и гратисен период, в който може да се върне сумата, без да се заплаща лихва.

Трябва да преценим дали ни устройват лихвените проценти, ще можем ли да връщаме сумите в гратисния период и така нататък. Като цяло най-добре е да използваме дебитна карта и пари, с които вече разполагаме. Това води до най-малко допълнителни разходи и най-много финансова сигурност.

Добра идея е да се активира онлайн банкирането към картата, за да можем да следим наличностите си, да нареждаме преводи, да контролираме картата си и нейните защити по всяко време и много други неща.

Картата, която ще ни бъде издадена може да бъде Visa, Visa Electron, Mastercard или Maestro. И четирите са под шапката на двете най-големи институции за обработка на разплащания, така че не можем да сгрешим в този си избор.

Депозит чрез карта – Бързо и без излишни документи

Най-важният момент е, че разплащанията с карти, без значение от какъв вид са, няма как да бъдат анонимни. И за да бъдат потвърдени от букмейкърите, ние трябва да бъдем верифицирани. Някои букмейкъри приемащи депозит чрез банкови карти правят потвърждаването на самоличността преди първия депозит, други преди първото теглене. Трябва да знаем, че дори да направим успешно депозит, ако не изпълним условията за верификация, няма да можем да изтеглим средствата си. Не е достатъчно просто да имаме карта и да си направим букмейкър регистрация в bet365, Palms Bet, Winbet или bwin. Това с пълна сила важи за почти всички останали методи за дистанционно разплащане.

След верификация, просто трябва да отворим сайта на избраното от нас буки и да се отправим към страницата за депозит. Там ще се появи списък с всички възможни и достъпни за нас методи, от което трябва да изберем опцията за картови разплащания. В зависимост от букмейкъра, може да пише просто банкова карта, може да има и отделни бутони за различните карти – Mastercard, Maestro и Visa. Избираме подходящото за нас.

След това ще трябва да въведем сумата, която искаме да депозираме в сметката си. Ще ни бъдат изискани имената, така както са изписани на пластиката. Посочваме срока на валидност, пълният номер на картата и кодът за сигурност от гърба, който се нарича CVV / CVC код.

След като натиснем депозит, в зависимост от картата, банката и предпочитанията ни, ще получим SMS за потвърждение. Можем да бъдем изпратени на страницата за 3D защита, при която трябва да въведем два кода, за да мине плащането. Може да се наложи някакво друго потвърждение. От банката предварително ще са ни информирали за това.

След като завършим и тези стъпки, парите веднага ще се отразят в баланса ни и могат да се използват за игра, тъй като не отнема време за депозиране чрез дебитна карта.

Ето как да верифицираме картата си, ако букмейкърът го изисква

Повечето букмейкъри изискват верификация на банковата карта

Това се прави с цел за още едно ниво на сигурност за това кой е притежателя на картата и дали той я притежава физически. Компаниите за залози са длъжни да се уверят, че не се използват крадени или чужди карти, със или без знанието на реалния собственик. Това няма значение.

Процесът е много подобен на това как потвърждаваме кои сме с личен документ. На e-mail адрес, в чатът на живо или чрез определена форма на сайта на компанията, ние трябва да качим снимки на лицето и гърба на картата.

Може да скрием част от нейния номер, обикновено се изисква само част от първите и последните цифри. Задължително скриваме CVV / CVC кода си, тъй като той е най-важният елемент за всяко разплащане.

След няколко часа ще получим потвърждение от букмейкъра, че всичко с нашата карта е наред.

Тегленето на средства чрез банкова карта става по идентичен начин

Процесът по изтегляне на средствата е още по-лесен, защото картата ни може да е запазена в криптиран вариант и няма нужда да въвеждаме допълнителни данни. А и все пак тегленето е най-приятната част от цялото преживяване.

Избираме менюто на букмейкъра за теглене на средства, посочваме методът за изтегляне, който отговаря на нашата карта. Със сигурност трябва да въведем сумата за изтегляне и в някои случаи данни за самата карта. Ще се изиска потвърждение с код за сигурност или въвеждане на паролата на нашия акаунт. Натискаме бутона „Теглене“ и след няколко дни парите ще са в нашата карта.

Букмейкърите, поддържащи банкови карти като начин за депозит и теглене

Както може да се види в таблицата най-отгоре, разнообразието от букмейкъри, в които може да се играе напълно спокойно, използвайки този метод за разплащане, е голямо. Става въпрос за два чуждестранни такива – bet365 и bwin, както и за два български – Winbet и Palms Bet. Имаме няколко варианта за минимум на сумата за депозит, започващи от 10 лева и в един случай 20 лева. При тегленето нещата стоят почти идентично – 10, 20 и 30 лева. Горните лимити за превод при използване на банкови карти са много добри и в „най-лошия случай“ започват от 10 хиляди лева.

Тези компании за онлайн залози не налагат такси при използване на банкови карти върху депозитите и тегленията от своя страна, което е много важно за нашата игра. Що се отнася до техническите платформи, и на четирите места е много лесно да правим депозити и тегления, следвайки процедурата описана тук. Отнема няколко клика.

Кой от всичките да изберем? Winbet и Palms Bet могат да се похвалят с големи и динамични каталози от бонуси и промоции, както и някои специфики, които са пригодени спрямо българския пазар. Това води до определени предимства за нас играчите. bwin е букмейкър, който е ориентиран най-вече към международния пазар, което премахва част от тези предимства, но пък може да се похвали с голямо количество пазари и доста добри коефициенти. bet365 като една от най-големите компании в бранша се опитва да предложи най-доброто от двата свята.

В ревютата на всеки един букмейкър сме описали в подробности всички детайли, но държим да отбележим, че както за дебитните карти, в тези букмейкъри не отнема време за депозиране чрез кредитна карта.

Налагат ли се такси при депозит с банкови карти или при теглене?

Посочихме не малко причини защо банковите карти са толкова често избиран метод за разплащания, не само с букмейкъри, а и за всичко останало. Друга причина за това е, че букитата имат възможност да прилагат много малко и минимални такси на залагащите, които използват този метод за разплащане. В много от случаите за нас няма никакви такси.

Можем да имаме някаква такса за изтегляне на парите от банкомат, като доста банки го предлагат безплатно, ако използваме тяхна машина.

Трябва обаче да посочим, че е възможно да се породят допълнителни такси, ако се използва специфично кредитна карта. Немалко банки имат допълнителни и завишени такси при използване на банкови карти при изтегляне на средства от банкомат. Тези карти са направени основно за безконтактни плащания и тегленето в кеш понякога може да бъде с висока такса. За да бъдем отговорни в играта и залозите си е хубаво е да проверим тарифите и условията на нашата кредитна карта.

Превалутирането – Важен момент, който много хора пропускат

Когато валутата на нашата карта и сметка са различни от валутата, която се използва от дадения букмейкър, при теглене и плащане се получава превалутиране. В моментът на транзакцията, банката обменя парите по курса за картови транзакции към този момент. Когато транзакциите се случват в чужбина, превалутирането се прави по курсовете на Visa и Mastercard за съответния ден, което се случва само в евро.

Когато се отнася до получаване на пари, след като картовата организация даде сумата в евро, ако сметката ни е в лев или друга валута, банката ще обърне еврото в нея. В някои случаи може да се наложи и такса от финалната сума за извършената услуга по превалутиране – зависи от картата и от банката. Тези такси не надвишават 1%, а в доста от случаите са части от процента.

Най-добрият вариант е да имаме сметка и карта към нея във валутата, която използваме за залози при букмейкърите. Така ще избегнем превалутирането като операция. За нас разбира се, най-подходящо е да работим с левове.

Най-добре е да поддържаме сметка и карта, които са във валутата, с която играем в букмейкърите, за да избегнете превалутирането.

Използването на банкови карти е напълно подсигурено на няколко нива

Сигурност на банковите карти

Всяка една пластика е подкрепена от много мерки за защита, които предпазват потребителите при различните разплащания. CVV / CVC кодът например е една такава мярка. Дори някой да има данните от лицето на картата ни, без този код, той не може да изпълни разплащане в интернет. Само, който държи картата в ръката си, може да го види. Винаги трябва да пазим картата си и да не я споделяме с други хора.

Самите банки имат различни механизми за защита при транзакции – дали потвърждение с SMS, дали многослойна 3D защита, има възможност за използване на физически токени, потвърждение през приложение на телефона и т.н. Трябва да се възползваме от тези мерки, дори да не са задължителни.

Самите банки и компании за картови разплащания имат алгоритми за следене на транзакциите и при съмнение за източника на такава, тя бива блокирана. Биваме потърсени от банката, за да бъдем информирани и попитани как да се процедира. Понякога дори при риск от измама, картата може да бъде блокирана временно.

Предимства и недостатъци

Предимства:

  • Почти няма букмейкър, който не работи с карти за депозитите и тегленията си. Това си е най-традиционният и наложен от всички метод. При извършване на вноска, не трябва да чакаме каквото и да е техническо време, за да се появят средствата в сметката. Можем да го правим по всяко време на денонощието.
  • Няма такси при депозит с банкови карти, което в сравнение с някои други методи за плащане си е сериозно предимство. Същото важи и за изтеглянето на пари. Вече споменахме и за възможно най-безупречната сигурност за разплащане в интернет. А и наложените лимити за превод при използване на банкови карти са идеални за всеки играч.
  • Нямаме нужда от допълнителни акаунти за електронен портфейл. Ние използваме картите си за всичко в ежедневието си и използването им за залози в интернет не налага нужда от допълнителни действия.
  • Можем да изтеглим парите си в брой по всяко време на денонощието, от който и да е банкомат.
  • С банкова карта можем да се възползваме от всякакви бонуси. Този метод не се изключва със специални условия за разлика от някои други.
  • Лесно можем да следим печалбите и загубите си, защото всяка една транзакция се отбелязва по банковата ни сметка, в извлеченията, и в онлайн банкирането ни. Нищо не може да се изгуби и да бъде трудно за проследяване.

Недостатъци:

  • Верифицирането на картата и може да бъде по-тромав процес в сравнение с други платежни методи.
  • Получаването на парите при теглене може да отнеме до 5 работни дни.

Букмейкъри приемащи депозит чрез банкови карти и бонусите, които предлагат

Вече сме споменавали, както в ревютата на отделните букмейкъри, така и на методите за разплащане, че понякога бонусите и промоциите са изключени за някои методи на разплащане. Що се отнася до банковите карти, такова нещо няма. Абсолютно всички предложения към клиентите поддържат този метод на разплащане, така че можем да се възползваме от всякакви бонуси към депозита и безплатни залози. И предвид това, че депозитите са в реално време, ние можем да активираме бонусите, когато си пожелаем и да се възползваме с лекота дори от кратковременни оферти за такива.

Крайна оценка на банковите карти като метод за теглене и депозит

Стана напълно ясно защо използването на кредитни и дебитни карти е най-популярната опция за извършване на транзакции в Интернет и при игра в онлайн букмейкъри като bwin, bet365, Winbet и Palms Bet. Това е най-разпознаваемият и общоприет начин за плащане, най-близък е до хората и е най-лесен да се използва. Най-достъпният е поради наличието на хиляди офиси на банки навсякъде в страната. Възможността да изтеглим парите си в брой по всяко време на денонощието също е голям фактор. И най-вероятно този метод ще си остане на върха доста дълго време.

FAQ

Какво да направим, ако имаме проблем с депозит или изтегляне с банкова карта?

Самите букмейкъри също имат собствени системи за сигурност, които се грижат за недопускането на измамни транзакции. Ако има риск някой друг да вкарва в сметката ни или да се опитва да изтегли пари, букмейкърът ще го блокира, за да не се налага да разчитаме на банката. В случай на някаква трудност, при връзка с обслужването на клиенти ние ще бъдем информирани какво точно се случва и дали трябва да се обърнем към банката си.

🤔 Какво се случва, ако кредитната ни карта е отхвърлена, а не би трябвало да има причина за това?

Трябва да имаме предвид, че има някои сайтове и някои държави, които не приемат да се играе с кредитни карти, без значение дали ще се използва заемен капитал или не. Това се налага заради законови изисквания или заради някои от особеностите при работата на тези карти и отговорната игра. Най-добрият вариант е да се използва дебитна карта.

🤷‍♂️ Да използваме ли картата си директно или да я свържем с междинен платежен метод?

Налични са много възможности, които си имат своите предимства и недостатъци. Използването на посредник при плащанията си има допълнителни ползи, но може да доведе до заплащането на допълнителни такси при използване на банкови карти с тях или да ни сложи в други условия за ползване – като например при бонусите. На сайта описваме всичко за платежните методи, за да може всеки да направи информиран избор.