букмейкъри с лиценз в България

Всичко което трябва да знаете за залозите на живо

Развитието на спортните залагания достигна до етап, при който залози на живо са главна част от всеки сайт за залагания. Залозите на живо стават все по-популярни и според последни статистически данни съставляват около 80% от всички залози онлайн. За съпоставка, обикновените залози преди започване на срещите са едва 20%.

Къде да залагаме на живо през 2021

Възможностите за залагане по време на събитията отварят напълно нови хоризонти пред всеки един букмейкър. Предлага се голямо разнообразие от срещи на живо, динамични коефициенти и много полезни опции, като предаване с картина и звук. Всички тези нововъведения имат една единствена цел – по-пълно задоволяване на нуждите на клиентите и по-голям избор от коефициенти.

Най-добрите платформи за залози на живо

*В сила са условията на букмейкърите!

Tози раздел предлага общ поглед върху развитието на залозите на живо предлагани от някои букмейкъри. Както може да се уверите, всички наши партньори предлагат на своите клиенти залози на живо. Трудно може да си представим сериозен букмейкър без възможности за залагания по време на срещите, затова и тук няма да срещнете информация за подобни компании.

Едва ли е голяма изненада, че точно английският букмейкър Bet365 оглавява списъка ни с най-добри букмейкъри за залози на живо. Главно предимство на този букмейкър са голямото разнообразие на предлагани събития в секцията „Залози на живо“. В допълнение, всяка година се предават повече от 100 хиляди събития с картина и/или звук – може да гледате най-популярните спортове като футбол, тенис, баскетбол, волейбол, и много други. Платформата за онлайн залози на живо е адаптирана за мобилни устройства – върви гладко и е наистина интуитивна.(Важат условията на бет365 за гледане на събития на живо – трябва да сте депозирали или залагали през последните 24ч).

Защо да залагате на живо, а не преди започване на срещите?

Ако трябва да бъдем честни, и залозите на живо, и тези преди започване на срещите имат своите добри страни. Всичко зависи от това какво точно търсите. Най-очевидното предимство на залозите на живо е огромния набор от допълнителни коефициенти, които едва ли ще намерите преди започване на срещата. Много хора обичат залозите на живо, защото те предлагат драматично променящи се коефициенти и добри възможности за печалби при предсказване на изхода от дадено събитие. Тези залози са за хора притежаващи качества като решителност и способност за вземане на бързи решения. Смятате ли, че вие сте такъв човек? Може лесно да го проверите.

Защо да залагате „На-живо“?

  • Повече възможности за избор
  • Динамични коефициенти
  • Изплащане преди края на срещите
  • Картина на живо и коментар

изглед на живо картина
Много букмейкъри, не само опериращи в България, но и по целия свят, предлагат услуга наречена „предаване на живо“. Това е маркетингов инструмент за задържане на интереса на клиентите. При наличие на подобна услуга, сайтът на онлайн букмейкъра ще отвори малък Flash прозорец показващ картина от събитието на живо. За разлика от различните сайтове за предавания на живо в Интернет, букмейкърите предоставят картината наистина в реално време  и то абсолютно легално и сигурно.

Един от главните недостатъци на предаванията с картина на живо е това, че няма как да гледате на цял екран. Освен това не всички футболни срещи и първенства се предават с картина. За някои от тях все пак може да откриете аудио коментар на живо, който въпреки че не е толкова атрактивен, все пак е един начин да следите срещата в реално време.

Важни елементи присъстващи при един добър оператор

Както при всяка друга добра услуга или продукт, и зад залозите на живо се крият часове усърдна работа. Най-добрите букмейкъри предлагащи залози на живо имат добре развити платформи за залагания, чрез които може лесно да направите своя залог. В следващите няколко параграфа ще прочетете важна информация за най-популярните секции в раздел „На Живо“.

Oбщ преглед

Режим „общ преглед“ е първата страница на която ще попаднете след влизането в конзолата за залагания „на живо“. Ще видите селекция от всички най-популярни събития и коефициенти. Без никакви усилия може да прегледате всички срещи и техните коефициенти, и да изберете подходящ залог по всяко време. Заради ограничения размер на екрана, секция „Общ преглед“ е много по-малка на мобилно устройство, като събитията са групирани по видове спорт.

Изглед „събитие“

След като откриете някоя интересна среща, следващата стъпка е да влезете в специално обособената за нея страница – режим „събитие“. Там ще откриете всички налични коефициенти с които може да играете. Обикновено веднага след отваряне на страницата ще стартира и картина на живо /ако се предлага/, както и важна информация в реално време. Например, ако гледате футболна среща, вие ще откриете информация за жълти и червени картони, голове, корнери и др.

Мулти изглед – създайте собствен дизайн

По своята същност режим „Мулти“ е една страхотна комбинация между „Общ преглед“ и „Събитие“. Тази секция ви дава шанс да променяте изгледа на конзолата за залагания на живо, напасвайки я спрямо вашия вкус и предпочитания. Например, може да включите само срещи, които ви интересуват. Ползването на платформата е наистина лесно – изисква се единствено да изберете срещите чрез маркиране, влачене и пускане. За жалост, не всички онлайн букмейкъри предлагат този инструмент, но със сигурност лидерите като Bet365 и Betfair ги имат и то на едно отлично ниво.

Live статистика

Вече споменахме, че предаванията на живо не покриват всички събития, а само най-популярните от тях. Точно с тази цел най-добрите букмейкъри правят всичко възможно за да компенсират откъм информация. Техните графики изглеждат добре, но за жалост са далеч по-малко атрактивни от гледането или слушането на аудио коментар. Хората не могат да разберат нищо за случващото се, освен чрез показанията в таблицата и графиката. Въпреки всичко, това си остава един добър начин за следене на срещите на живо. Bet365 предоставят най-важната статистика за срещите, като така могат да ви помогнат в избора на коефициент за дадена среща.

Разписание

разписание по спортОще една важна част от платформите за залози на живо е разписанието. То има изцяло информативни функции – няма как да заложите на събитие, което още не е започнало, но пък лесно може да видите предстоящите срещи. Освен линк към тях, програмата показва и вида спорт, час на започване, както и дали ще се предлагат картина или звук. Разписанието варира при различните букмейкъри, като при някои се покриват до 7 дни напред.

Осребряване или Cash out

Осребряването е сравнително нова услуга при залаганията на живо, която обаче става все по-популярна сред залагащите. Изисква се действие от страна на клиента – той държи съдбата на залога си в свои ръце. По време на срещата, и когато залогът е с добри изгледи за печалба, букмейкърът може да предложи възможност за затварянето му и получаване на част от печалбата. Това е страхотна възможност за хора, които се чувстват несигурни в залога си и искат да намалят потенциалните загуби.

Бърз залог

Още един страхотен атрибут, който обаче се предлага само от част от онлайн букмейкърите. Измежду нашите партньори предлагащи бързи залози, ние поставяме на първо място Bet365, следвани от Betfair и българският сайт Efbet. Опцията за залог на живо се активира чрез малък бутон. По този начин получавате възможност да заложите на събитие на живо за едва една секунда, като най-добрият коефициент е определен предварително. Бързите залози са перфектни за спортове като тенис и други с динамично променящи се резултати. Определено препоръчаме да пробвате този начин за залагания.

Разнообразие от събития

От съществено значение е наборът от предлагани срещи за залози на живо да е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждите на клиента. Не се залъгвайте от наличието само на футбол и тенис. Добрите съвременни букмейкъри предлагат богато разнообразие на пазари за по-малко популярни спортове като кърлинг, хандбал и дори тенис на маса. Богатото портфолио е задължително изискване за всеки претендиращ за топ сайт за спортни залози.

За „живите“ коефициенти

Без значение дали сте новак или играч с опит, коефициентите си остават най-важното нещо при залозите на живо. Динамичния характер и непредвидимите промени на тези коефициенти правят залозите толкова атрактивни. Най-добрите сайтове за залагания се стремят да поддържат близки коефициенти при залози на живо и такива преди началото на срещите.

Залагания през мобилни устройства

Не е изненада, че всеки от разглежданите тук оператори е разработил своя платформа работеща на мобилни устройства. Платформите са доста интуитивни и лесни за ползване – едва ли ще изпитате някакви трудности при залагане в течение на срещите. Единственото което се иска от вас е да действате по-бързо от обикновено, когато залагате през телефона. Залагането от мобилно устройство изисква няколко почуквания по екрана, като за времето докато приключите залога коефициентът може да се е променил или дори изчезнал.

Следете срещите в раздел „Резултати на живо“

Развитието на онлайн залозите на живо ни донесе още една интересна функция. Ентусиастите могат да следят и проверяват резултатите от събитията в реално време. Всички платформи са лесни и не натоварват очите – можете да следите изхода от всички интересуващи ви срещи. Много компании имат и секция „Резултати“, където може да проверите дали вашият отбор е спечелил или не.

Какво е нужно да направите за да заложите на живо?

Най-важното е да имате приключенски дух и желание за поемане на рискове. Залозите по време на събитията може на пръв поглед да ви изглеждат сложни, но щом разберете основните неща, пред вас ще се открият нови хоризонти. Докато при традиционните залози (преди започване на срещата) е нужно задълбочено проучване с цел намиране на най-подходящия залог, при спортните залози „На живо“ вие по-често ще разчитате на интуицията си. Винаги следете предавания с картина на живо, като по този начин ще придобиете възможно най-ясна представа за случващото се и ще може по-лесно да направите залога. Не се колебайте да осребрите печеливш залог още по време на срещата, или да направите контра залог за минимизиране на рисковете. Дори и малката печалба е добре дошла, а възможностите при залозите на живо са на практика неограничени.