букмейкъри с лиценз в България

Какво представляват спортните залози?

Какво представляват всъщност спортните залози? Мислете за тях като за двубой между вас и букмейкъра. Независимо дали залагате в някой пункт с пари в брой или онлайн чрез вашата виртуална сметка, вие винаги се съобразявате с това какво предлага букмейкъра. Преценявате офертата и вземате решение дали тя е достатъчно добра за да извлечете печалба от залога си. Когато залагате, вие всъщност давате някаква сума на букмейкъра, който я задържа при себе си. Ако залогът ви е печеливш, сумата на залога плюс печалбата се връщат при вас. Ако залогът е губещ, то букмейкърът прибира сумата и не ви връща нищо. Преди да преминете нататък ви препоръчваме да прочетете нашият речник с основните термини в залозите.

спортни залозиОбщо взето, може да залагате на всеки вид спорт. Ако отворите който и да е сайт за залагания ще видите, че основните спортове преобладават – те са поместени на най-видно място. Това са събития като футбол, тенис, баскетбол, волейбол, крикет, конни надбягвания, голф и други. Тези пазари са основни за букмейкърите – повечето от бонусите, които предлагат са свързани с тези спортове, тъй като те са главен източник на приходи за компаниите. Не са съвсем забравени и малките спортове – ще откриете достатъчно голямо разнообразие и варианти за залагания и на тях. Независимо за кой спорт става въпрос,  вие просто залагате и се надявате резултата да е във ваша полза или останалите варианти да не се случат. Например, ако заложите на футболен мач за победа на единия отбор, вие всъщност залагате на това равен или победа за другия отбор да не се случат.

Къде може да залагате на спортни събития онлайн?

*В сила са условията на букмейкърите!

Онлайн и офлайн залагания

Има ли разлика между онлайн и офлайн залаганията? По принцип няма, но ако сте пред компютър или смартфон вие имате доста по-голям контрол върху събитията. Може да следите залозите си в раздела за срещи на живо, да залагате по време на тях и да затворите залога преди срещата да е завършила. Другото ключово предимство на залозите през Интернет е това, че може да намерите най-добрата цена. Ако отидете до близкия пункт ще сте ограничени в избора си – може да избирате само между коефициентите предлагани от този букмейкър. Ако залагате онлайн, можете да сравните букмейкърите и да изберете този, който предлага най-доброто. Съществуват и различни инструменти за сравняване на коефициенти, които ще ви помогнат в избора. Навлизането на онлайн залаганията наистина издигна бизнеса до едно ново ниво, а тези които залагат вече няма нужда да излизат от дома си – всичко е достъпно с няколко клика през уебсайта или мобилното приложение.

От какво печели букмейкъра?

Печелят ли изобщо букмейкърите? Разбира се, от всеки залог! Ако не печелеха, нямаше да са в бизнеса, нали така? Най-лесният пример за това как букмейкърите печелят пари е следния: залагате 10 лева на отбор да спечели и ги губите. Това са 10 лева печалба за букмейкъра. Когато обаче фаворитът не спечели, букмейкърите правят още по-голям удар. Ако кон с коефициент 29.00 финишира първи сигурно ще си помислите, че компанията е на голяма загуба заради високия коефициент. Всъщност, те правят още по-голяма печалба точно когато фаворитът губи. Представете си в кръг от Премиършип 8 от 10 срещи да ги спечели фаворита – това ще е един тежък уикенд за всички букмейкъри. Но въпреки това, компаниите няма да са на загуба, защото те печелят от абсолютно всеки един залог. Букмейкърите така избират коефициентите, че винаги да са на печалба, независимо от изхода. Разгледайте страницата ни посветена на Коефициентите за да разберете как работи системата.

Как да получите предимство?

Дори и да сте напълно наясно, че букмейкърът работи на печалба, това не трябва да нарушава вашата стратегия на игра. Постарайте се да откриете букмейкър работещ с най-нисък марж на печалбата. Колко може да изкарате от залаганията? Това е един сложен въпрос, отговорът на който зависи от това колко може да си позволите да загубите. Никога не подхождайте към залаганията с мисълта единствено за възможната печалба – подгответе се и за загуби. Така ще сте по-подготвени за трудните момента в залаганията. Запомнете едно правило – никога не залагайте повече, отколкото може да си позволите да загубите! Особено когато се стремите да компенсирате загуби.

Нашите съвети:

  • Разучете статистиката и формата
  • Целете се в бавна, но сигурна печалба
  • Търсете букмейкъри с нисък марж на печалба

Най-добрият начин да извлечете полза от залаганията е да търсите малка, но постоянна печалба и да игнорирате рисковите залози с големи коефициенти. Изучавайте статистиката и формата на футболните отбори и открийте тенденции в играта – например, трябва да знаете, че повечето от срещите завършват с победа за домакина. Тимовете в челото печелят повече срещи като домакин, отколкото тези в задната част на класирането. Има няколко основни стъпки, които трябва да разберете, но много важно е да играете в рамките на възможностите си. Друг важен съвет е този, че е по-добре да спечелите малки суми от 5 различни събития/фиша, отколкото да загубите всичко на един единствен залог.

Трябва ли да залагате само на един спорт?

Ползите от придържането към един вид спорт е в това, че ще опознаете по-добре специфичните тенденции в него. Ще се научите да разчитате по-добре статистиката и формата на отборите. Например, ако приемем, че играете само на футболни срещи от Премиършип, то се предполага, че ще познавате много добре различните отбори – кои играчи са контузени, кой отбор е с проблеми в защитата и т.н. Всички тези детайли могат да изиграят важна роля за вземане на правилно решение и в крайна сметка – реализиране на печалба. За новаците наистина е добра идея да се придържат към един вид спорт докато не навлязат по-дълбоко в залозите. Придобивайки солидни знания за един спорт вие по-лесно ще може да се насочите към нови полета за изява. Не се подлъгвайте и поддавайте на емоцията, залагайки на някое непознато но рекламирано събитие. Не се разпростирайте върху спортове за които нямате познания, защото рискът от загуба е по-голям.