букмейкъри с лиценз в България

Различните видове спортни залози на които можете да играете онлайн

Съществуват различни типове залози, но най-популярните са единичните, които са чудесен старт за всички начинаещи. В същото време и доста напреднали играчи не чувстват необходимост от това да залагат на нещо различно от сингъл. Единичният залог, ако говорим за изход от дадено събитие като например познаване на победител от мач, се поставя много бързо и лесно. Той е най-опростения от всички видове залози и може би именно за това е добил такава огромна популярност.

Въпреки популярността на единичните залози, добре е всеки да придобие малко базови знания за другите типове спортни залози предлагани от букмейкърите. След това човек ще е напълно подготвен да се възползва от появила се възможност за залагане на нещо различно от сингъл. Нека ви запознаем с основните видове залози на спортни събития, които се предлагат в най-популярните сайтове за залози в България:

Вижте къде може да заложите на спорт

*В сила са условията на букмейкърите!

Единичен залог в спортните залози

видове спортни залозиОсновата на всички типове спортни залози е единичния залог. При него просто трябва да откриете подходящото за вас събитие и да заложите – независимо дали на футболна среща, на победител от турнир по тенис или голф. Може да заложите и на победител на Световно Първенство по Футбол – това също е сингъл залог. Този тип залози са доста ясни и прости – избирате един отбор, играч или изход от срещата, поставяте залога си и чакате изиграването и. Предлагат се и малко по-разширен вариант на залог сингъл – като например покриване на 2-ро, 3-то или 4-то място. Тогава залогът ви се разделя на две – половината отива за победител, а другата половина за място. Ако селекцията ви спечели ще получите пълния размер на печалбата, но ако изборът ви е 2-ри (или на друго място според условията) ще получите печалба базирана на една четвърт от коефициента (в повечето случаи).

Акумулатор – какво представлява?

Акумулаторите винаги са посрещани със смесена реакция. Някои хора ги избягват, докато други виждат в тях страхотен страничен залог. Новаците в света на залаганията често биват изкушени от високия коефициент и възможността за голяма печалба с малък залог. Основното предимство е именно потенциалната печалба, но пък рискът е доста по-голям от залагането на сингъл.

Представете си, че залагате на три отделни събития, всяко като сингъл. Например играете на три мача. Шансът да познаете и трите е малък, затова ако комбинирате всички тези 3 селекции в акумулатор и не познаете дори само едно събитие няма да спечелите нищо. Хубавото тук е, че със залог, който е доста по-малък от сумарната сума, която бихте заложили на 3 единични срещи ще може да вземете същата печалба при благоприятен изход.

Акумулаторите се именуват съобразно това колко селекции сте избрали. При три селекции имаме троен, при пет – петорен, и т.н. Нека да сравним троен акумулатор с единични залози:

  • Залог 1 – 1 лв при коеф. 3.00
  • Залог 2 – 1 лв при коеф. 1.70
  • Залог 3 – 1 лв при коеф. 4.00
  • Залог 4 – 1 лв при коеф. 2.00

Ако познаете всички тези 4 срещи като сингъл ще имате печалба от 6.70 лв, ако махнем залога от 4 лева. Сега нека да приемем, че познавате срещите с акумулатор. Със залог от 4 лева на тези четири срещи ще вземете 163 лева. Тук идва голямата разлика между акумулатор и сингъл – при акумулаторите коефициентите на срещите се умножават взаимно и се натрупва много по-голям коефициент отколкото ако играехте на сингъл. Всичко звучи супер на теория, но рискът е доста по-голям. Например, вече сте познали първите 3 срещи и чакате последната за голямата печалба. Ако тя не излезе вие губите залога.

Система – един добър вариант

Системата се разглежда като опция основана на акумулатор. Най-често използваните системи са Трикси, Янки, Щастливите 15 и Канадска. Те представляват пълно покритие на всички типове залози – в допълнение на акумулатори се включват залози като двойни, тройни и други. Трикси включва 3 селекции, Янки – 4, а Канадска – 5. Тези системи покриват всички възможни двойни, тройни и акумулатори. Например Щастливите 15 включва 4 селекции и се състои от всички двойни, тройни и акумулатор на 4-те сингъла. Янки също е базирана на 4 селекции. Тя представлява алтернатива на Щастливите 15, но без единичните.

Залозите чрез системи имат редица предимства пред акумулаторите, защото не е нужно задължително да познаете всички срещи за да спечелите. Хората често залагат по-големи суми на системи, отколкото на акумулатори, именно заради възможността за печалба дори и при непознаване на всички събития.

Ако говорим за различни типове залози, то това е само върхът на айсберга. За повече детайли и информация за различните спортни залози и стратегии при залаганията може да прегледате останалите раздели в този сайт.