букмейкъри с лиценз в България

Проучете Закона за Хазарта в Малта

Относно хазарта в Малта, страната е една от най-популярните дестинации за лицензиране на онлайн букмейкъри и казина в Европа. Островът се намира в Средиземно море и е пълноправен член на Европейския Съюз. Страната започва да регулира онлайн хазарта през 2000 година след приемане на специална наредба. Малта се присъедини към ЕС през 2004 година и по този начин стана първата държава членка регулираща онлайн залаганията на територията си.

Днес, всички форми на хазартни игри във Малта се регулират от Комисията по лотарии и хазартни игри (LGA) на база на приети закони през 2004 година. Малта изглежда, че е една от най-сигурните територии за лицензиране в света заради стриктните закони и членството си в ЕС. Въпреки това, в действителност нещата стоят малко по-различно.

Легитимност на Издадените Разрешителни

Лицензът за хазарта в Малта не означава нищо от гледна точка на клиента на компанията. LGA има стриктни лицензионни процедури и стандарти за залагане на хазартни сайтове, но само на теория. Всъщност, LGA раздава лицензи на операторите доста лесно и не следва много от своите собствени стандарти.

Опитните играчи не гледат на лиценза от Малта като на нещо важно. Има много случаи при които компании лицензирани в Малка са конфискували парични средства на играчите и са отказвали да им ги върнат.

Малта отказва да участва в спорове между букмейкъри и играчи. Страната запазва правото си да отнема лицензи, но не разполага с механизми да противодейства на нещата, ако те започнат да се влошават.

хазарта в малтаОт друга страна, лиценз от Малта не е представка за лошо качество на услугите. PokerStars e най-сигурния и уважаван сайт за онлайн покер в света, а неговият лиценз е именно от Малта. Уловката тук е, че PokerStars поддържа много високи собствени стандарти, които нямат нищо общо със законите в за хазарта в Малта.

Ако обмисляте да залагате чрез сайт лицензиран в Малта, най-сигурното нещо е да направите задълбочено проучване. Съществуват много лоши и добри сайтове за залагания регистрирани в Малта. Проучете репутацията на всеки един от тях, защото лицензът им не е гаранция за качество или липса на такова.

Лицензиране и Такси на Хазарта в Малта

Съществуват четири различни типа лицензи, за които всяка компания може да кандидатства. Първоначалната такса не е много висока, но Малта събира и последващи такси, които могат да са по-големи. В страната вече има над 500 лицензирани сайта, така че тези приходи са сериозно перо в бюджета. Според последни данни, Малта събира около 50 милиона евро от такси на година.

По-долу са изброени четирите вида лицензи и свързаните с тях такси. Имайте в предвид, че всички лицензи имат първоначална такса от €2,330 и такса за одит от €1,770. След това се дължат по €8,500 на година, а в допълнение се дължат и следните такси за всеки от лицензите:

Съществува горна граница на дължими такси от една компания – тя е €466,000 за всеки един лиценз за хазарта в Малта.

Клас 1 Лиценз

Лиценз Клас 1 се издава на уеб сайтове предлагащи казино игри като блекджек, рулетка и слотове.

  • €4,660 за първите шест месеца
  • €7,000 на месец след това

Клас 2 Лиценз

Издава се на оператори за осъществяване на спортни залози. Таксите обхващат 0.5% от брутната сума на приетите залози.

Клас 3 Лиценз

Този тип лиценз се издава на оператори, които вземат комисионна от p2p залагания на покер, бинго, борси за залози и лотарии. Таксата достига до 5% от общите приходи.

Клас 4 Лиценз

Лиценз Клас 4 се издава на тези, които предлагат и управляват сървъри чрез които се обслужват онлайн залагания. Например, на компании доставчици на софтуер, които управляват игрите, но не са пряко ангажирани с тях и печалбите от тях. Трите вида са:

  • Без такса за първите шест месеца
  • €2,330 за следващите шест месеца
  • €4,660 на месец след това

Ако имате други въпроси относно различните типове лицензи и таксите в Малта, може винаги да посетите страницата за залози в Малтапубликувана по-долу, или да се свържете с компетентните органи.