букмейкъри с лиценз в България

Описание на Основните Закони за Хазарта в САЩ

Нуждата от регулиране на наричните закони за хазарта в САЩ се обуславя от огромния и сложен пазар на онлайн хазартни услуги в страната. На него влияние оказват различни институции и закони, всеки от които цели постигането на различни цели. В някои щати, онлайн залаганията са напълно легални, докато в други властите правят всичко възможно за тяхното ограничаване. Някои политици се борят за легализацията им, докато други подемат кампании за тяхната забрана.

закони за хазарта в сащОсвен това, легализацията на залаганията е сложен и отворен въпрос. Съществуват различни закони и институции които оказват влияние върху онлайн хазарта – Wire Act, UIGEA, и много щатски закони, които сякаш са написани от хора без никакви познания по спецификите и характера на залаганията. Съдии под различна юрисдикция си противоречат взаимно, докато държавните прокурори са в люта битка за блокиране на домейните на легитимните международни покер сайтове.

Въпреки всички трудности, именно САЩ си остава най-големия и апетитен пазар, на който се въртят милиарди долари годишно. Американските клиенти са и най-големия източник на приходи за компаниите по света. Никаква забрана или друго действие не са в състояние да спрат потока на средства между клиентите в САЩ и компаниите по света.

Ще се постараем да ви предоставим възможно най-пълна и изчерпателна информация за залаганията в САЩ. За да направим нещата по-смилаеми ние разглеждаме основните закони отделно.

Федерален закон за хазарта

Този закон регулира хазарта в САЩ като цяло. Индивидуалните щати могат да приемат свои собствени закони, но федералният поставя основните правила на които трябва да отговорят онлайн залаганията. Съществуват две много важни части от законодателството, които имат голямо влияние върху цялостното състояние на хазарта.

Телеграфния акт

Телеграфният акт (Wire Act) от 1961, като един от главните закони за хазарта в САЩ, е приет много преди появата на Интернет, но все още е широко ползван за издаване на постановления срещу онлайн хазарта. Най-важната част от него е следната:

“Който се занимава с дейности като хазарт и залагания, и съзнателно ползва за това жично комуникационно устройство за предлагане в Щатите или чужбина на залози и хазартни услуги, или информация чрез която подпомага залозите на спортни събития, залагания на живо или конкурси, както и излъчването на информация чрез която приемащия получава кредит или пари в резултат на залози, или информация разясняваща на приемащия как се поставят залози, се наказва с глоба или затвор до две години, или двете.“

Ключовите думи тук са “жична комуникация“. От доста дълго време, този акт се ползва от адвокатите с мотива, че никаква форма на Интернет хазарт не бива да се легализира на територията на САЩ – дори и на щатско ниво.

форми на хазарта в сащ

Въпреки това, всичко този закон за онлайн хазарта в САЩ се променя през 2011 година когато Министерството на Правосъдието публикува изявление, че при тази интерпретация, Актът единствено се прилага за онлайн спортни залагания и не засяга никакви други форми на хазарт или залагания.

Ефектът от това просто изявление е много сериозен. То дава възможност на отделните щати да легализират и регулират онлайн залаганията на техните територии чрез собствени закони за хазарта в САЩ (без спортните залози). От тогава, много щати са проявили интерес към правенето на точно това, а три щата вече са въвели регулация на онлайн покер и/или залагания.

В Ню Джърси, Невада и Делауеър вече има някаква форма на Интернет покер или казино игри. Калифорния и няколко други щата също са поели по същия път.

UIGEA

Актът за незаконния Интернет хазарт от 2006 година (UIGEA) беше добавен към не свързано с това законодателство от Конгреса на САЩ. Накратко, той прави незаконни транзакциите от банкови институции към оператори на хазартни онлайн сайтове.

След като UIGEA е приет, няколко големи покер и хазартни портала напуснаха пазара на САЩ. Това, заедно с почти никаквото медийно отразяване на новината, накара доста хора да мислят, че UIGEA прави нелегално поставянето на залози или играенето на покер в Интернет. Всъщност, UIGEA е насочен изцяло към банковите институции, а не към отделните индивиди.

Действителният ефект от UIGEA като съвкупност от закони за хазарта в САЩ се изразява в по-трудно депозиране и теглене на средства от клиентите в САЩ. Операторите трудно намират алтернативни платежни методи и изпадат в ликвидна криза. Клиентите срещат големи забавяния при тегления и депозирания на суми.

В крайна степен, нещата се успокояват и компаниите намират алтернативни начини за трансфер на суми. Тези нови платежни методи не винаги работят бързо и безпроблемно, но се оказват достатъчни за да върнат индустрията в добра форма.

Въпреки това, много хора в САЩ още живеят с мисълта, че онлайн покера и спортните залози са забранени в страната. Пазарът в САЩ все още е в отлична форма, не не толкова колкото преди 2006 година.

хазарта в сащАмериканците могат да избират между много букмейкъри и сайтове за хазарт. Интересно е да се отбележи, че тези сайтове са базирани в страни където онлайн хазарта е 100% законен. Те не нарушават никакви закони на територията на която се намират, и не попадат под ударите на законите в САЩ. Тези сайтове твърдят, че са напълно законни и регулирани, следователно не са задължени да променят бизнеса си с цел приспособяване към чужда държава (в този случай, САЩ).

САЩ имат различен поглед върху хората нарушаващите законите в страната. Ако шеф на компания нарушител стъпи на територията на САЩ той може да бъде арестуван и съден.

Щатски Закони за Хазарта в САЩ

Щатските закони  имат по-силно влияние след постановлението за Телеграфния акт от 2011 година. Преди това, тези закони нямаха голямо влияние заради всеобщото приемане, че всички форми на онлайн хазарта в САЩ са нелегални. Ще е много трудоемко да обхванем всички закони във всички 50 щати, затова ще споменем само за най-интересните случаи.

Ню Джърси

Ню Джърси приема закон през 2013 година, който позволява съществуването на регулирани онлайн казина и покер сайтове в рамките на щата. Всеки намиращ се на територията на Ню Джърси има достъп до игрите и всички одобрени от властите сайтове.

Делауеър

Онлайн хазарта и покера получават зелена светлина също през 2013 година. Игрите са отворени за всеки в рамките на щатските граници. В този щат оперират само няколко компании и като цяло приходите от тази дейност са незначителни. Това вероятно е заради малкото на брой население, високите данъци и ниската конкуренция.

Невада

Невада легализира онлайн покера през 2013 година. Ultimate Poker и WSOP.com са първите два покер сайта, които се появиха в щата. Те приемат клиенти единствено от Невада.

Вашингтон

къде може да се залага в сащЩата Вашингтон е много неблагоприятна среда за Интернет залаганията. През 2006 година, Вашингтон приема закони за хазарта в САЩ, според които играенето на покер в Интернет е углавно престъпление. Всеки нарушил хазартните закониможе да бъде осъден на до 5 години затвор и глоба $10,000 за нарушение.

За щастие, драконовските мерки никога не са прилагани до момента. До ден днешен няма информация за осъден играч на Онлайн Покер в рамките на щата. Единственото влияние на закона се измерва в отказа на големи покер сайтове като Bovada.lv да приемат играчи от Вашингтон.

Юта

През 2012 г., Юта приема закон, който превантивно премахва всякаква възможност за регулиране и легализиране на онлайн покера. Същият закон счита за престъпление залагането онлайн. Няма информация за осъдени по този закон. Това не е голяма изненада. Юта е единия от двата щата в САЩ, в които винаги са били забранени всякакви форми на хазарт – включително и физическите казина.

Щатски пактове и Закони за Хазарта в САЩ

Индивидуалните щати не могат да приемат клиенти от щати, които изрично не са разрешили онлайн залозите. Въпреки това, щатите имат възможност да подпишат споразумения по между си с цел поставянето на онлайн хазарта в някакви рамки.

Това е особено важно за онлайн покера. За успеха на покер сайтовете е много важно достъпа до максимално голяма клиентска маса. Хората не искат да играят в непопулярен сайт. Всички три сайта споменати по-горе са изразили интерес към комбиниране на базите си от клиенти. Това са добри новини за всички покер играчи от САЩ.

Няколко други щата пък са се обединили в идеята за разрешаване на игрите в Интернет. Най-значимия е Калифорния. Подготвят се два закона, след чието приемане е доста вероятно в тези щати да видим някаква форма на онлайн покер през следващите няколко години.

Освен това съществуват и няколко организации и адвокатски групи в други щати, които също се интересуват от материята. Засега няма нищо конкретно, освен че бъдещето на онлайн хазарта в САЩ е по-светло.