букмейкъри с лиценз в България

Спортна статистика – анализи и проучвания за успех

Задълбочените знания за събитието на което ще залагате могат да са единствено във ваша полза. В противен случай е все едно да си купите кола без никаква информация за пробег, история, правени ремонти и т.н. Това е доста рисковано нали? Няма защо да го правите и в залаганията, където също са намесени пари. Не залагайте на сляпо, а направете задълбочено проучване – използвайте спортна статистика. Тя е важна част от добрите практики в залаганията.

Нашите предложения на сайтове за спортни залози

*В сила са условията на букмейкърите!

Цялостен анализ и проучване

Колко задълбочен трябва да е един анализ преди да пристъпите към залог? Няма конкретен отговор на този въпрос, но трябва да се стремите към това да получите една по-ясна представа за събитието. Да приемем, че домакинът в предстояща футболна среща завършва 65% от мачовете си с резултатност повече от 2.5 гола. Изглежда че точно този залог е най-вероятно да бъде печеливш и в следващия кръг. Но вие задължително трябва да погледнете и гостуващия отбор. Може би едва 15% от неговите срещи завършват над 2.5 гола, което подсказва за много стабилна защита. Затова е от изключителна важност да имате една пълна картина за нещата.

sportna statistika

Само след преглеждане на всички детайли ще може да вземете най-правилното възможно решение. Ето защо може да се фокусирате върху един спорт или състезание (например Висшата Лига в Англия). Това е особено важно за всички новаци. Трябва да започнете да увеличавате знанията си – запознайте се със статистика като мачове между двата отбора, текуща форма на отборите, голмайстори, и друга информация. Статистиката е лесна за откриване в Интернет – тя може да ви помогне изключително много и не трябва да я пренебрегвате. Не се старайте да запомните всичко – просто се научете да разчитате правилно данните, за да вземете правилно решение.

Къде да откриете спортна статистика?

Търсите информация за предстоящите мачове, но не знаете къде да погледнете? За щастие всички сайтове за онлайн залагания предлагат на клиентите си пълна статистика за повечето събития. Ще намерите доста обширна статистическа база данни при вашия любим букмейкър. Няма да е зле да поглеждате и към външни сайтове за статистика, защото букмейкърът може и да е пропуснал нещо важно. За футболни залози може да погледнете сайтове като Soccerbase и Soccerstats – и двата са фантастични що се касае до детайлни анализи. Други сайтове, като Squawka, ви дават и възможност за персонални настройки на извежданата информация, за да може да сравнявате представянето и влиянието на отделните играчи. Сайтът на UEFA също представя добра спортна статистика за турнири като Шампионска лига и Лига Европа.

Статистиката е в основата на залаганията

Дори и отварянето на официалните сайтове на съответната спортна асоциация или турнир може да е много полезно. Например ако залагате на тенис може да намерите страхотна статистика в сайтовете на WTA and ATP, докато Racing Post представя пълна статистика за престоящите конни надбягвания. Cricinfo на ESPN предлага добра статистика за крикет. Отделете малко време и се поразровете в Интернет, за да откриете добри източници на статистически данни. Добавете откритите сайтове в списъка с любими на вашия браузър, за да може да се върнете към тези сайтове по всяко време за броени секунди.

Последни новини

Още нещо важно в залаганията е следенето на информационни източници на спортна статистика. Новинарските сайтове са изключително необходими за да може да се запознаете със състоянието на отборите и играчите, да разберете дали има контузени и кои ще пропуснат следващия мач. Тази информация може да ви е от голям плюс за познаване на крайния изход от срещата. Разбира се може да поглеждате и към превютата за всеки мач предлагани от букмейкърите. Те могат да ви дадат първоначална насока и идея за залог. Както повтаряме всеки път, отново ще ви напомним, че при залаганията колкото по-добре сте информирани, толкова по-добри ще бъдете.

Форуми

Може да си инсталирате приложение на телефона, чрез което да следите в движение последните новини, превюта на мачове и коефициенти. Други източници на информация могат да бъдат форумите, където потребителите разискват предстоящите мачове и често дават съвети и прогнози. Имайте едно нещо на ум – ако видите противоположно на вашето мнение не бързайте да реагирате бурно заради едната гордост и заради това какво мислят хората. Останете отворени и попивайте колкото се може по-голям обем информация.