букмейкъри с лиценз в България

Издаване на Хазартен лиценз в Антигуа и Барбуда

Добиването на хазартен лиценз в Антигуа и Барбуда се отнася до два острова формиращи обща държава в Карибско море, разположени на изток от Пуерто Рико. Страната регулира онлайн хазарта и издава лицензи от 1994 година. Лицензирани са голям брой сайтове опериращи в САЩ и други държави.

В ранните години на регулиране на онлайн букмейкърите, Антигуа беше доста щедра в раздаването на лицензи на всеки оператор, който покрие минималните стандарти за одобрение. Резултатът беше голям на брой хазартни сайтове с ниско качество на предлаганите услуги, като всички те гордо показваха лиценза от Антигуа и след това започваха да вършат незаконни неща и измами.

Добрите новини са, че от тогава Антигуа сериозно затегна правилата и в момента държавата е много строга към компании нарушаващи правилата на играта. Комисията по хазарт в Антигуа и Барбуда е в белия списък на Великобритания, което значи, че лицензите издадени от нея се считат за надеждни.

Ако видите печат за одобрение от Антигуа публикуван на страницата на някой онлайн букмейкър, може да кликнете върху него и да отворите директно страницата на комисията по залагания. Там ще може да видите текущия статус на държателя на лиценза. По този начин ще установите дали лиценза публикуван на сайта на дадена компания е истински или не.

Процедура и Такси за Лицензиране

антигуа и барбудаВсеки оператор целящ отварянето на пункт в Антигуа трябва да кандидатства за получаване на хазартен лиценз в Антигуа и Барбуда и да мине сериозна проверка. Компаниите са подложени на независими одити – проверяват се старателно техните системи и финансови потоци. Ако се одобрят, операторите получават 1-годишен лиценз, който се подновява всяка година.

За кандидатстване за лиценз в Антигуа е нужно да се попълни апликационна форма публикувана на сайта на комисията.

Такси за Хазартен Лиценз в Антигуа и Барбуда

  • Такса за кандидатстване: $15,000
  • Лиценз за интерактивни хазартни игри: $100,000
  • Лиценз за спортни залози: $75,000
  • Годишна такса за подновяване на лиценз: $5,000

Антигуа Срещу САЩ

Антигуа е въвлечена в спор със САЩ по въпросите на онлайн хазарта от 2003 година. Проблемът е следния – онлайн залаганията се считат за законна дейност в Антигуа, но в САЩ са извън закона. Докато Антигуа защитава и регулира онлайн хазарта, в САЩ има закони забраняващи предлагането на онлайн хазартни услуги на клиенти в страната. Двете страни са членове на Световната Търговска Организация.

хазартен лиценз в антигуа и барбудаВ обикновени обстоятелства не би било проблем ако две държави имат различни закони за регулация на хазартната индустрия. Проблемът е в това, че САЩ прилага забраната върху залаганията безразборно. Някои форми на онлайн залагания са разрешени в САЩ. Например, там е нелегално да се предлагат залози на конни надбягвания от компании базирани извън страната.

С други думи, САЩ дискриминира чуждите компании и насърчава местни оператори. Антигуа повдигна въпроса пред WTO и организацията отсъди в тяхна полза. Световната Търговска Организация даде на САЩ време да оправи законодателството си – или да забрани, или да позволи предлагането на услуги от всички компании.

САЩ обаче не показват решителност да променят нещата. Държавата прие специален закон за незаконните залагания в Интернет (UIGEA) през 2006 година. Този закон отново показа двойни стандарти. Плащанията на офшорни букмейкъри се поставиха извън закона, докато определени плащания на местните компании се считат за законни.

Антигуа отново се обърна към WTO и за пореден път спечели. След поредица от битки, WTO се отказа в опитите да наложи решението си и в крайна сметка позволи на Антигуа да нарушава законодателството на САЩ и техни патенти, като с това да бъде компенсирана за нанесените щети.

Сагата между САЩ и Антигуа продължава и в наши дни, като края и изобщо не се вижда. Въпреки че проблемът е далеч от разрешаване, малката страна показва завидна решителност да се изправи срещу най-мощната държава в света. Още по интересното е, че случаят разкрива лицемерното законодателство на САЩ по отношение на онлайн залаганията.

За Контакти

Ако се интересувате повече за законите за за получаване на хазартен лиценз в Антигуа и Барбуда може спокойно да посетите страницата посветена на темата, или да ползвате телефон или електронна поща. Адресите може да откриете по-долу:

  • Уеб сайт: http://www.antiguagaming.gov.ag/index.asp
  • Телефон: (268) 481-3300
  • E-Mail: director@antiguagaming.gov.ag