букмейкъри с лиценз в България

Под и Над брой голове – стратегии и съвети за по-успешни залози

Под и над 2.5 гола е много популярен вид залог на футболни срещи, при който трябва да познаете дали в мача ще бъдат вкарани повече или по-малко от 2,5 гола. Защо най-популярният залог е под/над 2.5 гола, и защо головете не са цяло число? Идеята е по този начин да има само два възможни изхода – равен е невъзможен. Представете си, че залагате на отбор с хендикап -1 гола, а крайният резултат е 1-0. Така се създава ситуация, при която вие няма да спечелите (понякога залогът се връща), защото тимът на който сте заложили не печели хендикапа. Това не може да се случи при залози от типа под/над голове – вие или печелите или губите.

Головете в мача не са фиксирани единствено на повече или по-малко от 2.5. Реално може да заложите и на под 1.5 гола, над 3.5 гола и на още доста варианти. Тогава обаче трябва много внимателно да прецените залога си. Залози различни от под/над 2.5 гола са подходящи когато играят два отбора със слабо нападение (тогава може да играете линия под) или два отбора вкарващи много голове. Другия вариант е да търсите мач между отбор със силно нападение и такъв със слаба защита.

Лицензирани букмейкъри за под и над залози

*В сила са условията на букмейкърите!

Разчитане на статистика за Под/Над

Залозите от тип под/над дават отлична възможност за печалба, но преди това трябва много задълбочено да анализирате статистиката на отборите за вкарани и допуснати голове. Най-важното е да видите средния брой вкарани и допуснати голове от двата отбора в рамките на сезона. Ако и двата отбора вкарват средно по около 1 гол в мачовете си, то можете да очаквате нисък резултат при един бъдещ мач между тях. Може и да погледнете процента на мачовете на двата отбора завършили под/над 2.5 гола за сезона. Някои отбори просто правят по-малко резултатни мачове от други – било то заради слабо нападение или силна защита.
под и над 2.5 гола

Друга област на проучване преди залога за Над или Под определен брой голове може да бъде статистиката от последните мачове между двата отбора. Понякога тенденцията е ясно видима – например в почти всички срещи между отборите са се вкарвали повече от 2.5 гола. Този факт ще наклони везните към високо-резултатна среща, а ако и последните мачове на отборите в шампионата са такива, то залогът над 2.5 гола става още по-апетитен. Друго нещо оказващо влияние на залозите под/над е ясно изразена тенденция на отборите като домакин, респективно гост. Например, домакинът може да не е добра форма в последните си мачове, а гостът да вкарва много. Всички тези статистики могат да ви дадат насока за даден мач за да направите един по-информиран избор.

Новини от отборите

Следенето на последните новини от отборите също е много важно. Докато сухата статистика може да дава предимство на единия от отборите,  контузиите и наказанията също играят голяма роля и трябва да се вземат в предвид преди пускане на фиша. Не подценявайте важността на новините – следете ги периодично за неща, които могат да наклонят везните към единия или другия коефициент. Например, ако титулярният вратар на даден отбор е контузен или наказан, и съответно не може да участва в мача, то шансовете на противника да отбележи гол нарастват.

Предимства и недостатъци

предимства и недостатъциПодобно на всички футболни пазари, и залозите на Под/Над голове в мача имат предимства и недостатъци. Едно от главните предимства е това, че вие имате само 2 възможни изхода – печалба или загуба. Реално шансът ви за печалба тук е по-голям от един залог тип 1 Х 2. Освен това, при тези залози не залагате на единия отбор за победа, а на това в мача да се вкарат определен брой голове. Няма значение кой отбор печели и кой губи. Единственото което се иска от вас е да познаете головете в мача – под/над.

Както споменахме по-горе, разполагате с възможност за избор между различни голови линии – например под/над 1.5 гола, под/над 2.5 гола, под/над 3.5 гола и други. Важно е да разберете, че при тези залози букмейкърът е калкулирал по-голяма печалба за себе си, заради това, че рискът за него е по-голям поради двата възможни изхода. Объркан си от множеството сайтове за онлайн залози? Подготвили сравнение на най-добрите букмейкъри.