букмейкъри с лиценз в България

Видове футболни залози

Видове залози на футболни мачове – откъде да започнем? Този тип залагания са от огромно значение за всички букмейкъри, защото генерират по-голяма част от оборота и печалбата им. Популярността на футболните залози постоянно нараства, като се предлагат все по-разнообразни коефициенти за даден мач. Преди да се впуснете в залаганията е добре да се запознаете с някои от най-популярните типове футболни залози.

Залог на мач

залог на мачТова е най-популярния вид спортен залог – върху футболни мачове. При него трябва да познаете изхода от мача. Залагате на победа за домакина, равен или на победа за гостуващия отбор. Реално просто избирате измежду три варианта и залагате определена сума на предложения коефициент, ако той ви удовлетворява. Залозите на мачове са по-познати като залог 1Х2. 1 е домакина, Х  е равен мач, а 2 е госта.

Кои оператори приемат футболни залагания

*В сила са условията на букмейкърите!

Точен резултат

Още един изключително популярен залог, защото предложените коефициенти са доста високи и може да спечелите голяма сума. Познаването на точния резултат в мача е трудно, защото съществуват голям брой вероятни изхода. Въпреки това, може да започнете първо с отгатване дали мачът ще е с много или с малко голове. Ако очаквате в мача да не паднат много голове, то може да сведете възможните варианти за победа на единия от отборите с резултати 1-0, 2-0 или 2-1. Залозите на резултат са популярни заради високите си коефициенти. В случая, тези три резултата ще са с коефициенти около 7.00. Това не е пазар на който да играете често и с големи суми, но е страхотна опция за допълнителен малък залог.

Залог за първи голмайстор и голмайстор по всяко време на мача

залог голмайсторПодобно на предвиждането на точен резултат, и залозите за голмайстори в мача се радват на висока популярност сред играчите. Тук също се предлагат високи коефициенти. Да предположим, че в даден мач определен играч е в отлична форма и реализира често срещу съперниковия отбор. Тогава залогът за първи голмайстор може да ви донесе висока печалба. В същото време, доста хора не са толкова склонни да хвърлят много пари именно на тези залози, просто защото те са трудно предсказуеми. Залагащите обикновено могат да открият добър покриващ залог за отбелязване на гол от играча по всяко време в мача. Защо? Просто рискът там е по-малък.

Да кажем, че играч А е в супер форма и коефициентът му за първи голмайстор е 6.00. Той има теоретичен шанс 1 към 20 да е първи голмайстор в мача / от всички 20 полеви играча на терена без вратарите/. Залогът същият играч да вкара гол когато и да е в мача вече става значително по-малък – 2.20, но е все така апетитна и много по-безрискова възможност за печалба. По-малкият коефициент при втория залог избягва прекалено нишовата област на първи голмайстор. Така и шансът за печалба е много по-реалистичен.

Първо полувреме/краен резултат

1x2 залогТова са често пренебрегвани залози, които обаче предлагат добро съотношение между риск/печалба. Ако например Барселона играе мач в Шампионска Лига срещу отбор като Малмьо, коефициентът за победа на испанците ще е доста малък, съответно трябва да заложите голяма сума за малка печалба. Но ако погледнете опциите за Първо Полувреме/Краен Резултат ще видите, че там мача на практика се разделя на 2 части. При този залог трябва да познаете едновременно изхода от първото полувреме и финалния резултат от мача. Ако фаворитът вкарва повечето от головете си във второто полувреме, а другият отбор не допуска много голове в началото на мача, то може да си помислите сериозно за залог от типа на Х/1, който би ви дал много по-висок коефициент при благоприятен изход.

Двоен шанс

Този пазар е подходящ за покриване на тим, който е незначителен аутсайдер в даден мач. Залогът двоен шанс ви позволява да покриете даден отбор с победа или равен, удвоявайки шанса си за познаване на изхода и печалба. Разбира се, тук коефициентът ще е по-малък спрямо залагането на 1Х2, но пък този залог ви дава допълнителна доза сигурност.

Залог без равен

Това е  футболен залог, при който се покриват повече от един сценарий. Смисълът от залога е, че при него се застраховате ако тимът ви не спечели мача, а завърши наравно. Например, ако заложите Манчестър Сити да спечели срещу Челси и мачът завърши Х вие ще получите обратно сумата на залога си. Това е чудесен начин за подсигуряване в случай, че отборите са в доста близка форма. Както и при всички подобни подсигуряващи залози и тук коефициентите за победа са по-ниски от стандартните.

Победа и място

Залозите за победа и призово място се предлагат за различни видове турнири и шампионати. Подобно на надбягванията с коне и тук се покрива определено място различно от първото – може да е 2, 3 или 4-то. Ако вашата селекция не е първа, а на някое друго челно място, то печалбата ви ще се базира на ¼ от коефициента (най-често при този тип залози). Да кажем, че залагате на Ливърпул за шампион в Англия при коефициент 9.00. Ако заложите 1 лв и отборът завърши втори ще получите печалба базирана на ¼ от стандартния коефициент или 2.25 лв. Този залог отново е с цел подсигуряване в случай, че Ливърпул не стане шампион.