букмейкъри с лиценз в България

Закон за Хазарта в Малайзия и Отделните Законови Норми

Според писания на хартия закон за хазарта в Малайзия, онлайн залаозите в страната са нелегални. Докато законът ясно посочва, че развиването на дейности като организиране на Интернет залагания са незаконни, то не е ясно дали залагането през такива сайтове е законно или не. Законодателството е написано преди десетилетия и никоя част от него не споменава самия акт на залагане на пари онлайн.

В голямата си част, онлайн хазартът се пропуска, и дори да не се толелира, той просто се замита под килима. Много хора в Малайзия залагат в Интернет ежедневно. Повечето от големите международни сайтове за залагания приемат клиенти от тази държава и дори позволяват трансфери и тегления в местна валута.

хазарта в малайзияВъпреки всичко, хората могат да бъдат абсолютно сигурни и да се чувстват напълно безопасно при залагания в страната. Гласовете за забрана на Интернет хазарта се увеличават. Всеки човек трябва да реши за себе си дали си заслужава да има закон за хазарта в Малайзия . Повечето малайзийци залагащи в нета изобщо не се притесняват да го правят. Плащанията се извършват лесно, както и депозитите – всичко това при условие, че говорим за най-известните имена в индустрията.

Ако решите да залагате в Интернет от Малайзия, вие трябва да се придържате към международните сайтове базирани извън страната. Причините за това са две. На първо място, местните сайтове базирани извън Малайзия са 100% незаконни и работят извън всякаква регулация. Ако някой от тези сайтове реши да затвори – парите ви могат да изгорят.

На второ място, офшорните сайтове нямат физическо присъствие в Малайзия. Местните власти не могат просто да се качат на самолета за Англия и да изискат от Bet365 информация за определени клиенти. С други думи, много по-безрисково е да залагате чрез сайтове работещи в рамките на закона в държава където залаганията са разрешени.

Всеки Действащ Закон за Хазарта в Малайзия

зала в малайзия за хазартни игриМалайзия е преобладаващо мюсюлманска страна, така че почти всички форми на хазарт, независимо дали става въпрос за онлайн или офлайн, се считат за незаконни. Съществуват три основни документа поставящи залаганията извън закона. Най-скорошният от тях е „Законът за залаганията“ от 1953 година.

В допълнение, гражданското право в Малайзия счита всички договорки направени при хазарт или залагания за нищожни. Това означава, че всеки който загуби пари срещу друг човек може да откаже да плати и печелившия няма да има правни основания да претендира за тези пари.

1. Закон за Залаганията от 1953

Законът приет през 1953 доста старателно забранява всички форми на хазарт. Актът дори засяга телекомуникациите и всички други начини за свързване на клиенти със заложните къщи. Текстовете на закона покриват всички възможни дупки за които би се сетил човек по онова време. Дори и сега, този закон за хазарта в Малайзия е трудно да се заобиколи.

Законът определя наказание до 200,000 рингити и до 5 години затвор за всеки хванат да залага или да ръководи заложна къща. Не е ясно дали днешните сайтове попадат в определението „заложна къща“, което може да се тълкува и по двата начина. Ето какво пише в закона:

  • закон за хазарта в малайзиявсяко място ползвано за залагания като залози или хазарт, било то в брой или на кредит, на всякакво събитие или случаен изход, както и свързано с конни надбягвания и спортни залози или лотария, до което има достъп широката публика.
  • всяко място ползвано за обичайни залагания на събития от гореспоменатия тип, до които публиката има или може да получи достъп
  • всяко място ползвано от букмейкър с цел получаване или договаряне на залози от гореспоменатите събития, независимо дали тези залози са поставени лично или чрез агент, по телефон, поща, телеграма или друг начин.

Последната част поставя под заплаха и онлайн залаганията. Всеки лесно би свързал горните думи с Интернет. Добрите новини са, че Малайзия не се занимава с отделните индивиди. Подобно на много други страни, и в Малайзия под ударите на закона попадат единствено компаниите организатори на залагания.

2. Закон за Игралните Къщи от 1953

Законът за залаганията от 1953 година е насочен директно към букмейкърите приемащи спортни залози, а този закон за хазарта в Малайзия покрива всички останали форми на залагания. Актът криминализира операциите извършвани от игралните къщи, но засяга и хората които ги посещават.

онлайн хазартни игри в малайзия на живоВсеки човек хванат в игрална къща е субект на глоба в размер до 5000 рингити и затвор до 6 месеца. Законът дефинира хазарта като:

„… всяка игра с шанс или такава със смесица между шанс и умения с цел печелене на пари или срещу пари…“

Определението за игрална къща също е доста добро. Ще ви спестим времето и няма да ви го кажем, но ще споменем, че законът обхваща практически всяко място в което може да се залагат пари. Дефиницията може спокойно да се приложи и към хазартните уеб сайтове, но изглежда че Малайзия няма интерес към преследването на отделния индивид залагащ в Интернет.

3. Закон на Шериата

Конституцията на страната определя Исляма като задължителна религия за всички малайзийци, които съставляват около 60% от общата популация на Малайзия. Останалите (главно етнически китайци, индийски и други) не са длъжни да се съобразяват с религиозните закони в страната, включително посочения закон за хазарта в Малайзия . Това е важно, защото Малайзия има специални шериатски съдилища. В страната двете правни системи – шериатската и светската – съществуват паралелно. Има дебати дали това трябва да продължава в бъдеще и дали не е по-добре Малайзия да изберете само едната правна система.

Двойнствената правна система в страната е сложна и трудна да прилагане. Шериата се занимава главно със семейни проблеми, но индивидуалните щати са свободни да прилагат религиозните закони и при криминални случаи. Хазартът е ясно забранен от Шериата и следователно поне 60% от населението на страната не може да залага онлайн по закон.